Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У держлісгоспах Волині створили понад 200 га кормових полів

Завдяки таким полям звіра втримують на певній території, а також захищають приватні господарств від пошкоджень.

Фото Волиньліс.

У держлісгоспах Волині створили понад 200 га кормових полів

Це – не лише місце підгодівлі диких звірів та птахів. Це метод стримання звіра на певній території, захист приватних господарств від пошкоджень і запаси на зиму

 

  Штучні водойми та кормові поля в лісових угіддях традиційно створюються штучно. У лісових угіддях державних підприємств Волинського ОУЛМГ висівають овес, третикале, сою, жито, ячмінь, просо, пшеницю, гречку, кукурудзу і топінамбур. Фактично все, що може рости у фермерів попід лісами, має бути і на лісових біополянах.

 

 – Серед державних підприємств Волинського ОУЛМГ мисливським господарством займаються чотирнадцять господарств із двадцяти чотирьох, – розповідає начальник сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Віталій Каращук. – Серед них ДП «Володимир-Волинське», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Горохівське ЛМГ», ДП «Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», «ДП «Колківське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Любешівське ЛМГ», ДП Прибузьке ЛГ», ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Старовижівське ЛГ», ДП «Шацьке УДЛГ». Усі вони мають кормові поля, де й висівають перелічені культури.

 

 

Цей комплекс біотехнічних заходів також сприяє збільшенню чисельності мисливської фауни.

Загалом по цих підприємствах, відповідно до угідь та чисельності мисливських тварин і пернатої дичини, рекомендовано фахівцями створити 197,7 га кормових полів. Створено – понад 200 га. Найбільше таких площ зараз у ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Старовижівське ЛГ» та ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» та ДП «Шацьке ЛГ».

 

 Цей комплекс біотехнічних заходів також сприяє збільшенню чисельності мисливської фауни. Адже вагомих результатів вдається досягнути шляхом покращення кормових та захисних властивостей угідь, підгодівлі тварин та посиленню контролю за чисельністю хижаків.

Читайте також: Ковельські медики врятували чоловіка, який міг залишитися без ноги​.

Кормові поля служитимуть мисливській фауні й упродовж осінньо-зимового періоду.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Джерело: Волиньліс.
Telegram Channel