Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ще один камбек: Світоліна крокує далі на Олімпіаді в Токіо (Статистика)

Еліна вже повторила досягнення ОІ-2016.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Ще один камбек: Світоліна крокує далі на Олімпіаді в Токіо (Статистика)

Українська тенісистка у трьохсетовому трилері здолала Марію Саккарі з Греції

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№6 WTA) виграла ще один матч в одиночному розряді на Олімпіаді в Токіо, інформує Спорт.юа.

У поєдинку третього кола українка у важких трьох сетах здолала Марію Саккарі з Греції (№19 WTA).

ОІ-2020. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Марія Саккарі (Греція) - 5:7, 6:3, 6:4

Після двох непростих матчів на старті букмекери слабо вірили в перемогу Світоліної. Коефіцієнт 2.75 біля прізвища української тенісистки можна побачити не так часто. Але Еліна справді не була фавориткою, якщо брати в розрахунок виступи обох тенісисток останнім часом. На щастя, сьогодні це тільки допомогло нашій першій ракетці налаштуватися на матч.

Еліна відмінно розпочала поєдинок, скориставшись стартовим хвилюванням Саккарі. У Греції олімпійських медалей точно чекають ще більше ніж в Україні, гречанка відчувала неймовірний тиск перед цим протистоянням. У першому сеті Марії вдалося повернутися в гру з рахунку 1:4, вона дійсно заграла на рівень вище. Українка виявилася до цього не готовою і до кінця партії жодного разу не змогла захистити свою подачу.

У другому сеті гра трохи заспокоїлася, а Світоліна стала краще грати на подачі. Добре полетіла перша, в найвідповідальніші моменти проскакували ейси. Всього в сумі їх вийшло десять штук - прекрасний показник для українки навіть в трьохсетовому матчі. Долю партії вирішив брейк уже в четвертому геймі, далі Еліні вдавалося вигравати свої гейми. Гречанка в сумі мала три брейкпойнта, але реалізації не було.

 

Перед фінальною партією було складно зрозуміти, в який бік буде рухатися гра. Обидві тенісистки є одними з найкращих атлеток туру, поступатися в цьому компоненті вони б точно не стали. Але на стороні Світоліної була психологія, все ж в плані емоцій вона вміє себе контролювати набагато краще Марії. У підсумку українка першою зробила брейк і зуміла відповісти ще одним після того, як Саккарі зрівняли рахунок на 3:3. У восьмому геймі Еліні вдалося відбитися від фінальної спроби суперниці змінити ситуацію на корті, після чого доля матчу була вирішена. Та ще й в останньому геймі за нас зіграв трос.

Читайте також: Тепер теща варитиме йому борщі

Не зовсім зрозуміло, звідки Еліна продовжує знаходити в собі сили грати такі енерговитратні матчі, але результат не може не радувати. Тримаємо кулаки, Світоліна залишилася найбільш високорейтинговою учасницею жіночого одиночного турніру.

Це була четверта зустріч тенісисток, тепер рахунок став рівним.

Еліна вже повторила досягнення ОІ-2016, де дійшла до стадії 1/4 фіналу.

В чвертьфіналі Світоліна зіграє проти Каміли Джорджі з Італії (№61 WTA).

 
Telegram Channel