Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Хресний хід до Почаєва організований УПЦ (МП) увійшов у Ковель (Фото. Відео)

Хода триватиме до 5 серпня.

Фото зі сайту Володимир-Волинської єпархії.

Хресний хід до Почаєва організований УПЦ (МП) увійшов у Ковель (Фото. Відео)

Паломників зустріли віряни Української православної церкви Московського патріархату біля ковельського кафедрального Воскресенського собору

26 липня 2021 року розпочався традиційний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври паломників з Івано-Франківської та Володимир-Волинської єпархій на свято Почаївської ікони Божої Матері, що відзначається 5 серпня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ Московського патріархату з посиланням на сайт лаври та єпархіальні прес-служби.

Як зазначили в Почаївській Лаврі, 25 липня, після вечірньої служби, великий лаврський дзвін сповістив про початок Хресного ходу.  Він об’єднує православних паломників Польщі, Білорусі, України та прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Паломники вже пройшли Ратне – Замшани – Буцинь; Буцинь – Дубове – і прийшли у місто Ковель.

Духовенство міста та віруючі ковельчани вийшли на зустріч паломникам, яких зустріли на в’їзді в Ковель і продовжили Хресну ходу до Воскресенського собору, де на них чекала трапеза і о 17:00 - вечірнє богослужіння. 

Духовенство міста та віруючі ковельчани вийшли на зустріч паломникам, яких зустріли на в’їзді в Ковель і продовжили Хресну ходу до Воскресенського собору.

  • 28 липня хресна хода пройде за маршрутом Ковель – Соловичі
  • 29 липня – Соловичі – місто Володимир-Волинський
  • 30 липня – місто Володимир-Волинський – село Павлівка
  • 31 липня – село Павлівка – місто Горохів
  • 01 серпня – місто Горохів – місто Берестечко
  • 02 серпня – місто Берестечко – місто Радивилів
  • 03 серпня – місто Радивилів – місто Почаїв – Лавра.

Паломників просять взяти в дорогу ліки, засоби особистої гігієни, речі для ночівлі, змінний одяг, зручне взуття для подорожі.

Telegram Channel