Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Сьогодні знову було зґвалтування українського футболу…» (Відео)

«Золотий» та «срібний» призери Першої ліги одержують прямі путівки до УПЛ.

Фото pmg.ua.

«Сьогодні знову було зґвалтування українського футболу…» (Відео)

Чемпіонат у Першій лізі щойно розпочався, а вже… встиг вибухнути гучний скандал

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга. 1-й тур. «Агробізнес» (Волочиськ) – «Волинь» (Луцьк) – 2:2 (1:0 – Олександр Чернов, 45+1хв., у власні ворота; 1:1 – Андрій Ляшенко, 78 хв.; 2:1 – Віталій Груша, 80хв.; 2:2 – Максим Войтіховський, 82 хв.) 

24 липня 2021 року. Волочиськ. Стадіон «Юність». 1500 глядачів. Головний суддя Олександр Дердо (Чорноморськ).

Новий сезон луцька «Волинь» розпочала з новим/старим головним тренером і новою/старою кадровою політикою. Цього разу ставка знову (бо, пригадується, років з п’ять тому подібне вже було) робиться на юнь (частково доморощену, частково – залучену), яка в поті чола трудитиметься на футбольному полі над виконанням завдань Альберта Шахова. Дві третини гравців у заявці – молодші за 20 років!

На відміну від трьох попередніх сезонів, про неодмінне повернення в УПЛ цього разу на кожному кроці не говорять. Та й «зірок» минулого на кшталт Дениса Кожанова під оте «повернення» на «гастролі» до Луцька цього разу ніхто не запрошував. І це, мабуть, добре. Бо у тих трьох попередніх сезонах на фініші ми мали звичайнісінькі пшики.

Бо у тих трьох попередніх сезонах на фініші ми мали звичайнісінькі пшики.

Звісно, недоброзичливці можуть закинути: мовляв, минулого сезону Шахов очолював «Волинь-2» (фарм-клуб, за який виступали й деякі футболісти нинішньої головної команди) – і вона безнадійно пасла задніх у Другій лізі!

Хай там як, а перший матч у виконанні нової і зовсім юної «Волині» видався таки оптимістичним. На виїзді до міцного «Агробінеса» пропустили прикрий автогол у компенсований час першого тайму. У другому таймі в стрімкій атаці зрівняли рахунок… і майже відразу пропустили у відповідь. Проте за якусь хвилину знову зрівняли – та ще і як! Забив центральний захисник-гренадер (зріст під два метри!) Максим Войтіховський: і не головою після навісу, як можна було б подумати – а розкішним ударом зі штрафного!

Тож справді бойові 2:2, з яких зарано робити далекосяжні висновки, проте від яких таки віє обережним оптимізмом. Головне, щоб у тієї юні горіли очі й було велике бажання грати у чесний футбол. Тоді й уболівальники на стадіон повернуться і перемоги неодмінно прийдуть.

Огляд матчу:

Пряма мова головного тренера «Волині» Альберта Шахова після матчу:

До речі, регламент змагань у Чемпіонаті України нинішнього сезону вельми цікавий. «Золотий» та «срібний» призери Першої ліги одержують прямі путівки до УПЛ. Проте й третій та четвертій командам дістається не дірка від бублика – вони гратимуть перехідні матчі з 13-ю та 14-ю командами за підсумками змагань у вищому дивізіоні. Чотири ж найгірші колективи напряму вилітають до Другої ліги. А на п’ятий з кінця чекають перехідні поєдинки. Тож комфортного «болітця» у середині турнірної таблиці практично не залишиться…

Чемпіонат щойно розпочався, а вже… встиг вибухнути гучний скандал. «Металіст» грошовитого Олександра Ярославського у Сумах під завісу матчу таки «дотис» «Альянс» із Липової Долини. Щоправда, господарі поля на той момент лишилися вже вдев’ятьох, а перший гол команда харківського олігарха забила з пенальті.

Усі результати 1-го туру в Першій лізі:

«Гірник-Спорт» – СК «Краматорськ» – 0:2;«Кремінь» – «ВПК-Агро» – 2:0;«Агробізнес» – «Волинь» – 2:2; ФК «Ужгород» – «Прикарпаття» – 0:6; «Кривбас» – «Олімпік» – 4:1; «Поділля» – «Оболонь» – 0:0;«Нива» – «Полісся» – 1:0; «Альянс» – «Металіст» – 0:2.

За воротами

Сергій Демченко: «Нас приходять і хоронять, б..., при п’яти тисячах уболівальників...» Фото football.ua.
Сергій Демченко: «Нас приходять і хоронять, б..., при п’яти тисячах уболівальників...» Фото football.ua.

 Сергій ДЕМЧЕНКО, президент «Альянса» (після поєдинку з «Металістом»):

«Сьогодні знову було зґвалтування українського футболу. Інакше це свавілля я назвати не можу, бл**ь. Дві червоні, пенальті... Сьогодні суддівський фактор знову був «на висоті».

Результати першого туру в УПЛ:

ФК «Львів» – ФК «Маріуполь» – 1:1; «Верес» – «Колос» – 0:0; «Шахтар» – «Інгулець» – 2:1; «Металіст 1925» – «Рух» – 2:1; «Зоря» – ФК «Олександрія» – 0:1; «Десна» – «Чорноморець» – 3:0; «Ворскла» – СК «Дніпро-1» – 2:2; «Динамо» – ФК «Минай» – перенесено.

Сергій ХОМІНСЬКИЙ.

Читайте також у нас: «Моуріньо хоче підписати Яремчука».

Telegram Channel