Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині чекають мисливців з Німеччини та Фінляндії

За рік держлісгоспи області інвестують у мисливство 10 млн грн.

Фото rogatynlis.if.ua.

На Волині чекають мисливців з Німеччини та Фінляндії

Начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко заявив, що лісівники області прагнуть досягнути прибутковості у такому напрямку господарювання, як мисливство. Наразі левову частку доходів «Волиньліс» отримує від діяльності лісомисливського еко-ресторану «Явір»

Про це начальник Волинського ОУЛМГ зазначив, доповідаючи під час розширеного засідання колегії Держлісагентства.

 

 У вступному слові Олександр Кватирко зазначив: кілька років тому лісівники області поставили перед собою цілі досягнути в цьому напрямку прибутковості та запровадити категорично новий підхід. Що означає – напрацювати комплексну базу – починаючи від збалансованої чисельності популяції, якісного рекреаційного потенціалу до створення позитивного іміджу мисливця в суспільстві.

Реклама Google

– Розуміємо, що це не станеться за місяць і навіть не рік, а лише після тривалих інвестицій. Тому вкладення у всі необхідні заходи постійно зростають. За рік держлісгоспи інвестують у мисливство в межах 10 млн грн. Це обдуманий стратегічний крок. Розглядаємо мисливство як один із напрямків, що може бути реальним туристичним потенціалом всієї області і країни, – зазначив Олександр Кватирко.

Олександр Кватирко.
Олександр Кватирко.

 На Волині мисливське господарство завжди мало гарні традиції. Зараз лісівники значно вдосконалили цей напрямок, створивши сучасні умови для залучення не лише вітчизняного, а й європейського мисливця.

Надходження від ведення мисливського господарства у 2019 році становили 10,5 млн грн (з них від діяльності лісомисливського еко-ресторану «Явір» – 7,7 млн грн).

На базі державного підприємства «Лісомисливське господарство «Звірівське» створено мисливсько-рекреаційний комплекс. З якісною інфраструктурою та повним закритим циклом послуг у цій сфері. Мається на увазі мисливські угіддя, всі необхідні рекреаційні потужності у дикій природі та відповідного рівня готельно-ресторанний комплекс. На базі цього ж підприємства діє лісомисливський еко-ресторан «Явір».

 

 Вже вдалося напрацювати контакти з німецькими, фінськими мисливськими організаціями, які готові відвідати Волинь.

Читайте також: Два волинські училища отримають понад 5 млн на створення навчально-практичних центрів​.

–  Ми чітко розуміємо: мисливство – дієвий спосіб диверсифікувати доходи.  Надходження від ведення мисливського господарства у 2019 році становили 10,5 млн грн (з них від діяльності лісомисливського еко-ресторану «Явір» – 7,7 млн грн), у 2020 р. – 6,7 млн грн (зниження надходжень відбулося у зв’язку з карантинними умовами, з них «Явір» – 5,1 млн грн). Прогнозований дохід у 2021 році в межах 10,6 млн грн (з них уже отримано 3,2 млн грн від діяльності лісомисливського еко-ресторану «Явір»). Ці кошти буде спрямовано на подальший розвиток, – підсумував Олександр Кватирко.

 

 Пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ.
Telegram Channel