Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині поліцейські облаштували «зелену» дитячу кімнату (Фото)

Новий підхід до роботи із дітьми.

З фейсбук сторінки В’ячеслава КАТОЛИКА.

На Волині поліцейські облаштували «зелену» дитячу кімнату (Фото)

Поліція. Діти. Друзі! З таким гаслом, спільно з начальницею сектору ювенальної превенції УПД ГУНП у Волинській області Інною Остапович, головою Зимнівської громади В’ячеславом Католиком обговорили облаштування, так званої «зеленої кімнати» на поліцейській станції офіцера Зимнівської громади

Варто сказати, що зелена кімната – це система заходів для толерантної та ефективної взаємодії із дітьми та підлітками, які потрапили у конфлікт із законом, а також з тим, хто став свідком чи постраждав від домашнього насильства.

 

 Такий підхід використовується у багатьох країнах світу, зокрема у Німеччині, Польщі, Естонії, Грузії тощо.

 

 Зелена кімната – це не лише затишне приміщення зеленого кольору, в якому проводять слідчі дії із неповнолітніми. Це, в першу чергу, новий підхід до роботи із дітьми, який вибудовується на принципах, дружніх до дітей.

Такий підхід використовується у багатьох країнах світу, зокрема у Німеччині, Польщі, Естонії, Грузії тощо.

Також з Інною Петрівною відвідали дитячий куточок на поліцейській станції Підгайцівська територіальна громада.

 

 Нажаль, не в кожної дитини вдома є власний куточок, де можна погратися. Буває так, що батьки чи опікуни рідко мають змогу купувати все необхідне, наприклад сім’ї, які попали в складні життєві обставити, або деякі з них просто витрачають гроші на алкоголь.

Реклама Google

«Ми намагаємося створити для малечі власний простір із тими умовами де вона буде відчувати себе зручно та безпечно, в першу чергу. Створюємо безпечне середовище в громадах Волині - разом!» – йдеться на фейсбук-сторінці 

Telegram Channel