Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Мартін Живков: «приємно розпочати новий проект і хочеться досягти максимальних результатів»

Рівненська «Регіна» - це великий виклик.

Фото із сайту vcsynetonduvelpuurs.be.

Мартін Живков: «приємно розпочати новий проект і хочеться досягти максимальних результатів»

Болгарський фахівець став головним тренером жіночого волейбольного клубу «Регіна-МЕГУ» з Рівного

У цей літнє міжсезоння зміни в «Регіна-МЕГУ» відбудуться не тільки в ігровому складі, але й у тренерському.

Напередодні стало відомо про те, що жіночий волейбольний клуб «Регіна-МЕГУ» (Рівне) очолив новий головний тренер Мартін Живков з Болгарії.

Фахівцю 32 роки, але за його плечима вже чималий тренерський стаж. Так, Живков вже встиг попрацювати не тільки в декількох болгарських та румунських жіночих і чоловічих клубах, та ще й тренував юнацьку збірну Болгарії віком до 21 року.

В інтерв'ю клубній пресслужбі Мартін розповів як потрапив до України, як планує організувати свою роботу над підготовкою та як віднеслася родина, до його переїзду в Україну.

Умови роботи, які мені запропонував клуб, були хорошими і задовольнили мої сподівання.

– Мартіне, розкажіть як сталося, що ви зараз у Рівному?

– Я був у контакті з менеджером «Регіни» ще до того, як приїхати в Україну. Умови роботи, які мені запропонував клуб, були хорошими і задовольнили мої сподівання.

– Чи спостерігали ви раніше за українським чемпіонатом?

– Так, я маю свої спостереження. Крім того, я знайомий з багатьма українськими волейболістками, які виступають за кордоном.

– Ви тренували як чоловічі, так і жіночі команди, а тепер знову перейшли до жіночого клубу. З ким вам найбільше подобається працювати?

– Так, я маю досвід роботи, як з чоловічими, так і з жіночими командами. Для мене завжди було приємно розпочати новий проект і досягти максимальних результатів, а з «Регіною-МЕГУ» я думаю, що це буде великим викликом.

– Які ваші цілі на новий волейбольний сезон?

– Я людина, яка завжди намагається досягти максимуму. Мої цілі – розвивати та вдосконалювати фізичні та технічні якості гравців та допомагати їм у зростанні на волейбольному полі. Після довгої роботи, наповненої великою кількістю самопожертв, я переконаний, що результати підуть вгору.

Читайте також: Волейболістка турецького чемпіонату приєднається до української збірної

– «Регіна» має велику кількість молодих волейболісток. Яким буде ваш принцип роботи з ними?

– Це правда, що ми одна з наймолодших команд у чемпіонаті, але я переконаний, що завдяки конкретній та напруженій роботі на індивідуальному та груповому рівні ми можемо досягти великого прогресу всієї команди.

– Перший навчально-тренувальний цикл відбувся у Рівному. Що ви можете сказати про фізичний стан дівчат? Та на чому ви зосередитесь на зборі у Сарнах?

– Безумовно, наша підготовка триває з повною силою. Я сподіваюся, що дівчата залишатимуться в хорошому фізичному та здоровому стані протягом усього майбутнього сезону. На даний час втома помітна, але це нормальна частина початку підготовки. Ми продовжуємо підготовчий процес у Сарнах за планом, і там ми більше зосередимося на технічних та тактичних сегментах волейболу.

– Мартіне, як ваша сім'я поставилася до підписання контракту з українським клубом «Регіна-МЕГУ»?

– Майже всі мої друзі та родичі були здивовані моїм рішенням прийняти пропозицію від українського клубу, але я отримав повну підтримку від усіх них. Зараз я можу сказати, що моє перше враження про Рівне – це прекрасне місто з теплими людьми, і я не шкодую, що приїхав сюди.

Telegram Channel