Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Токіо-2020: підсумки змагального дня для України

Анна Рижикова також виступатиме у фіналі.

Фото REUTERS.

Токіо-2020: підсумки змагального дня для України

Наша команда залишилася без медалей...

2 серпня на Олімпійських Іграх в Токіо було розіграно 22 комплекти медалей у дев'яти видах спорту.

Українська збірна не змогла поповнити скарбничку медалей і опустилася в медальному заліку на 60-е місце.

Підсумки виступу українських спортсменів 2 серпня:

Боротьба

Борець греко-римського стилю Ленур Теміров поступився в поєдинку за бронзу проти суперника з Китаю. Поразка вийшла максимально прикрою - сутичка завершилася з рахунком 1:1, але українець програв, оскільки китаєць здійснив останню активну дію в поєдинку. 

Борець греко-римського стилю Ленур Теміров поступився в поєдинку за бронзу проти суперника з Китаю.

«Дуже шкода, але я не шкодую, що сюди приїхав і відстоював честь України. Це для мене велика честь. Хочу вибачитися перед усіма, хто за мене вболівав. Можливо, я десь не виправдав очікування», - сказав Теміров після поєдинку.

Алла Черкасова у вільній боротьбі не змогла пробитися у фінал. У півфінальній сутичці вона програла чинній чемпіонці світу з рахунком 4:10. 3 серпня на українку чекає поєдинок за бронзу.

Стрільба

Ще одна прикра поразка сталася у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 50 метрів, де Україну представляли Олег Царьков і Сергій Куліш. Перший не пройшов у фінал, а ось другий не тільки пройшов, але і тримався там у трійці лідерів, проте вистрілив по чужій мішені. Куліш отримав штраф, опустився на восьме місце і вибув з боротьби за медаль.

Павло Коростильов не зміг вийти у фінал Олімпіади у швидкісній стрільбі з пістолета з 25 метрів. У кваліфікації він посів дев'яте місце.

Легка атлетика

Анна Рижикова і Вікторія Ткачук пробилися до фіналу в бігу з бар'єрами на дистанції 400 метрів, причому бігти довелося під зливою. Вони фінішували третіми у своїх півфіналах, показавши загальний сьомий і восьмий результати. Фінал відбудеться 4 серпня.

Також у фінал пробився Михайло Кохан, який виступає в метанні молота. Українець у другій спробі метнув на 78,36 метра та отримав пряму путівку до фіналу, який запланований на 4 серпня (норматив для прямого виходу у фінал - 77,50 метра). У кваліфікації Кохан став п'ятим. Ще один українець Гліб Піскунов у фінал не пройшов.

Марина Килипко пройшла у фінал Олімпіади в стрибках з жердиною. Вона взяла висоту 4,55 метра і зайняла загальне 15-е місце в кваліфікації.

У стрибках з трампліну Олег Колодій зайняв 22-е місце і залишився без фіналу.

Веслування

Дмитро Янчук і Павло Алтухов пройшли до півфіналу Олімпіади у веслуванні на каное-двійці на дистанції 100 метрів, показавши другий результат у своєму заїзді. Марія Кічасова-Скорик і Юлія Юрійчук (байдарки-одинаки, 200 метрів) не змогли пробитися в півфінал, зайнявши четверте і п'яте місця в своїх заїздах відповідно. Також не подолали чвертьфінал Людмила Кукліновська і Анастасія Тодорова, які виступали у веслуванні на байдарках-двійках на 500-метрівці.

Велоспорт

Олена Старикова і Людмила Басова у командному спринті у велотреку посіли восьме місце. У чвертьфіналі вони поступилися суперницям з Німеччини, а потім - Польщі в боротьбі за 7-8 місця.

Артистичне плавання

Українки Марта Федіна і Анастасія Савчук у змаганні дуетів у довільній попередній програмі виступили успішно, посівши третє місце. Попереду на них чекає ще два виступи.

Читайте також: Чоловік олімпійки Тимановської, яку переслідує режим Лукашенка, встиг втекти з Білорусі в Україну.

Telegram Channel