Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Операція «Чаус» — дискредитація спецслужб та удар по міжнародному іміджу

«Все що відбувається у справі Чауса — це знищення основ правопорядку в інтересах купки авантюристів та зрадників, які захопили владу в нашій державі».

Фотожаба із сторінки Руху опору капітуляції у Facebook.

Операція «Чаус» — дискредитація спецслужб та удар по міжнародному іміджу

Історія з Чаусом – це невеселий комікс з «хлопчиком в трусиках». Якою б не була репутація судді Чауса, якими б не були претензії до нього з боку НАБУ, його викрадення на території Молдови – це важкий кримінальний злочин. Цей злочин скоїла українська влада і вона повинна понести за це відповідальність.

Про це йдеться у заяві ГО «Рух опору капітуляції».

У документі також сказано:

«Злочин не один, як мінімум п’ять:

 = викрадення людини,

= організація незаконного перетину кордону,

= перевищення повноважень,

= невиконання рішення суду, за яким СБУ зобов’язана була передати Чауса НАБУ, щойно «виявила» його, хоча, поза сумнівом, вона ж його незаконно утримувала під вартою.

Навіть якщо йдеться про особу, до якої правоохоронні органи мають претензії, викрадення людини — це дуже серйозний злочин, співставний з державною зрадою у рамках «вагнергейту», яка 2020 року відбулася в тому ж самому місці, де весною поточного року спланували викрадення Чауса. І відповідальність мають понести і замовники, і виконавці цього ганебного злочину.

Майже три місяці суддя Чаус перебував в заручниках у злодіїв в погонах, і щоби він тепер не говорив під тиском і шантажем спецслужб, воно не викликатиме жодної довіри.

А істину вже встановили правоохоронні органи Молдови. Згідно з їхніми офіційними повідомленнями, на території цієї дружньої до нас країни Чауса викрали українські дипломати, військова розвідка та представники інших спецслужб. Мало що сама по собі операція мала злочинний характер, ще й виконана була вкрай непрофесійно, з безліччю слідів, які й дозволили молдовській стороні вкрай швидко розплутати цей клубок.

Розвідники і дипломати не могли діяти за власної ініціативи. Наказ їм міг віддати тільки особисто Зеленський або за узгодженням з ним – керівник його офісу Єрмак, якого Зеленський в обхід Конституції визначив як другу особу в державі, некоронованого «віцепрезидента».

Розвідники і дипломати не могли діяти за власної ініціативи. Наказ їм міг віддати тільки особисто Зеленський або за узгодженням з ним – керівник його офісу Єрмак, якого Зеленський в обхід Конституції визначив як другу особу в державі, некоронованого «віцепрезидента».

Ця історія дискредитує українські спецслужби, відроджені в 2014-19 роках. Тоді вони займалися захистом країни та спецопераціями на територіях, контрольованих противником, знищували терористів. Тепер влада примушує їх викрадати людей на території дружніх країн і стежити за опозицією.

Ця історія завдала великої шкоди стосункам України з Молдовою та її проєвропейською лідеркою Маєю Санду. Таке непорозуміння однозначно вигідне Росії.

Найбільшого удару завдано по репутації СБУ. Служба продовжує незаконно утримувати Чауса, не допускає до нього адвоката, що свідчить про спробу Служби замести сліди власних злочинів.

Згідно із законодавством і рішенням суду Чаус має бути переданий НАБУ. Очевидно, що НАБУ у битву за Чауса вступилося не лише на основі рішення суду, але й з відома своїх закордонних партнерів. А СБУ грубо порушує закон. Це, очевидно, вплине і на атмосферу українсько-американського саміту.

Також не правильно ліпити з судді Чауса образ жертви. Це корупціонер, відомий тим, що закопував у трилітрових банках сотні тисяч доларів на своєму подвір'ї. Він є небезпечним свідком у різних справах, які є чутливими для нашої політичної «еліти».

Читайте також: Зеленський вже двічі зустрічався із Чаусом — Рябошапка​.

Стало відомо, що Чаус «знайшовся». Його адвокат уже виправдовує СБУ та написав клопотання щодо зміни підслідності. Отже, Чауса притиснули і він буде грати за нотами Банкової. Буде відмазувати Єрмака і Зеленського від звинувачень у викраденні та незаконному утриманні.

Все що відбувається у справі Чауса — це знищення основ правопорядку в інтересах купки авантюристів та зрадників, які захопили владу в нашій державі.

Прикметно, що об'явлення Чауса сталось якраз в день, коли Крісто Грозєв мав презентувати розслідування по Вагнерґейту. Не виключено, що все що ми зараз бачимо дешевий водевіль, який розігрують високопосадовці задля збереження своїх крісел».

 

Telegram Channel