Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Розслідувачі Bellingcat про вбивство білоруса Шишова: у Києві присутні співробітники ФСБ

Немає слів...

Фото instagram.com/vvshishov.

Розслідувачі Bellingcat про вбивство білоруса Шишова: у Києві присутні співробітники ФСБ

Російські спецслужбісти спробували видати вбивство за самогубство

В організації Bellingcat, яка займається журналістськими розслідуваннями, коментуючи смерть Віталія Шишова, заявили, що в Києві присутні співробітники російської ФСБ.

Про це, зокрема, сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв в ефірі радіостанції «Эхо Москвы», інформує УНІАН.

За його словами, всі ресурси Bellingcat будуть спрямовані на розслідування справи про смерть Шишова. Грозєв висловив думку, що це не було самогубством. 

По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події.

«По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, якої ми домоглися, що у Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство», - сказав він.

Як відомо, голову громадської організації «Білоруський дім в Україні», громадянина Білорусі Віталія Шишова знайшли повішеним сьогодні вранці на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці. Напередодні співмешканка Шишова повідомила, що чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Основні дві версії смерті Шишова, які розглядає поліція – самогубство і вбивство з імітацією самогубства.

Читайте також: Озброєна ножем лучанка повернулася із лісу з кошиком білих грибів (Фото).

Telegram Channel