Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
У Луцьку занедбали найбільше гінкго в Західній Україні

Гінкго.

Фото з Фейсбук-сторінки Олександра Полякова.

У Луцьку занедбали найбільше гінкго в Західній Україні

Тому мало хто з місцевих мешканців знає, що тут росте унікальне дерево

Допис у соціальній мережі Фейсбук розмістив користувач Olexandr Polyakov.

На території колишнього ботсаду ВДУ росте найбільше в Західній Україні дерево Гінкго дволопатеве (Ginkgo biloba) - занедбане, заросле порослю кленів з усіх боків, величезне, яке ще й плодоносить.

«А ви знали, що у нас в Луцьку, під боком, росте таке дерево? Гінкго дволопатеве (Ginkgo biloba) — реліктова рослина, єдиний сучасний вид роду гінкго, що є єдиним представником родини гінкгові, яка, в свою чергу, є єдиною у класі Ginkgoopsida. Викопних видів у родині відомо близько 18», - зазначив він.

Реклама Google

«За морфологічними ознаками це дерево — одне з найбільш архаїчних дерев нашої планети, що збереглося до наших днів. Виникло від первісних голонасінних дерев приблизно 300 млн років тому. Гінкго — єдиний нині живий представник «перехідної ланки» між папоротями й хвойними. А в нас, на території колишнього ботсаду ВДУ - росте найбільше в Західній Україні, занедбане, заросле порослю кленів з усіх боків, величезне, яке ще й плодоносить! Може, треба таки зберегти і зробити туристичною принадою?», - написано в повідомленні.

Читайте також: У селі на Волині розмалювали зупинку.

Telegram Channel