Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку стартував Бандерштат–2021: гостей не зупиняє ні ціна, ні погода (Відео)

15-й ювілейний Бандерштат–2021.

Волинь-нова

У Луцьку стартував Бандерштат–2021: гостей не зупиняє ні ціна, ні погода (Відео)

6 серпня в обласному центрі Волині розпочався ювілейний 15-й фестиваль українського духу

Локація – незмінна – поле поміж Луцьком і Рованцями. Потрапити туди можна перетнувши міст через річку Стир з боку центрального парку, або заїхати на територію транспортом зі сторони Рованців.

Реклама Google

«На фестивалі поєднали декілька десятків цікавих локацій. Цьогоріч особливий ярмарок, на який зібрали майстрів з усієї України. Цікава історична локація, де можна побачити князівських дружинників, лицарів Галицько–Волинської доби, козаків-повстанців. Цікаво підібрана гутіркова локація, де обговорюватимуть тему 30-ліття української незалежності. Ця тема – ключова на Бандерштаті», – розповів один з організаторів Максим Каширець.

 

На гутірковій зоні буде велика кількість літераторів: активісти, правозахисники, люди, які сьогодні творять українську літературу, нове сучасне українське кіно. Виступатимуть музикант Юрко Журавель, письменник Сергій Жадан, активіст Сергій Стерненко, арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк, хедлайнерами будуть цьогоріч популярні українські гурти «БеZ Обмежень», «Бумбокс», співатиме Олександр Положинський, «Флайза».

30-ліття української незалежності – ключова тема на Бандерштаті.

На території фестивалю діє алея «Герой», яка функціонуватиме два дні і представлятиме найкращі ініціативи, які нині діють в громадянському суспільстві по всій Україні з різних її територій. Сьогодні на відвідувачів чекає перегляд двох фільмів.

Погода трохи нахмурилась, але це не перепона для бандерштатівців. Перші гості вже прибули і поселились в наметовому містечку.

До слова, вартість квитка цьогоріч зросла майже вдвічі і становить тисячу гривень. Втім і це не завада для відвідувачів. 

Чому люди їдуть на «Бандерштат» та чого очікують від ювілейного фесту – дивіться в сюжеті. 

Читайте також: «Я не розумію, чому українці досі слухають російське», – німець, який приїхав на «Бандерштат»


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel