Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Справа Майдану: підозрюваного у вбивстві Юрія Вербицького випустили із сізо

Підозрювані у викраденні та вбивстві майданівців - на волі.

Фото ЛБ.

Справа Майдану: підозрюваного у вбивстві Юрія Вербицького випустили із сізо

Обвинувачені у викраденні та катуванні активістів Євромоайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького і вбивсті останнього Іван Новотний та Сергій Мисливий вийшли на свободу

Про це у соцмережі Facebook повідомила журналістка Ольга Худецька, пише ЛБ.

 

 Худецька зазначила, що судді у справі Луценка і Вербицького «вирішили сходить дружно у відпустку саме тоді, коли закінчувався запобіжний у двох обвинувачених - Сергія Мисливого та Івана Новотного». «Обидвоє були в розшуку, і затримані лише у березні 2020. Дива поки що не сталось, обидва вийшли», – додала журналістка.

Вона додала, що Новотного застали на виході з СІЗО – його випустили рівно о 00:01 після спливу строку запобіжного заходу. А Мисливого – у Печерському суді, адже він отримав нову підозру від ДБР і прокурорів, і суд тепер вирішує, чи брати його знов під варту вже за новою підозрою.

Мисловивий та Новотний перебувають під вартою з моменту затримання у березні 2020 року.

Нагадаємо, 6 серпня в Офісі генпрокурора заявили, що Новотного та Мисливого можуть звільнити з-під варти через порушення процесуального законодавства. Зокрема наголосили, що сторона захисту і деякі судді відмовляються брати участь у засіданнях у справі. А такі дії призводять до того, що запобіжний захід у вигляді тримання обвинувачених під вартою закінчується 7 серпня, а клопотання щодо його продовження так і не було розглянуто в суді.

 

 Мисловивий та Новотний перебувають під вартою з моменту затримання у березні 2020 року. Їм інкримінують участь у злочинній організації, викрадення і катування та перешкоджання мирним зібранням. Мисловому ще інкримінують вбивство Вербицького, а також використання підробного паспорту.

Читайте також: Італійський маєток Зеленського розташований на «курорті російських олігархів»​.

Telegram Channel