Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Панчук привіз на Волинь чергову виставу, щоб «більшість не змінила його» (Відео)

Глядачі подякували артистам за працю гучними оваціями.

Фото volyn.com.ua.

Панчук привіз на Волинь чергову виставу, щоб «більшість не змінила його» (Відео)

У рідній Лобачівці, що на Горохівщині, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Петро Панчук поставив жарт на одну дію Антона Чехова «Ведмідь»

В історії про бурхливе знайомство «нестарого поміщика» Григорія Смирнова і «вдови з ямочками на щічках» Олени Попової персонажів небагато. І це – один з критеріїв, за яким Петро Фадійович відбирав виставу для постановки на сцені народного дому «Просвіта».

Щоб вийти співати, танцювати чи грати, потрібно мати духовні сили, або хоча б душевні. В мене вони є... 

За словами знаменитого актора, йому щоразу ставало важче збирати артистів-аматорів з Лобачівки, які раніше долучалися до проєктів сільського театру. Він вважає, що його односельчани «втратили крила», які допомагали їм поєднувати тяжку працю у своїх господаствах та нелегші репетиції на сцені. Перед початком дійства Петро Панчук пояснив, навіщо він і далі намагається на Горохівщині розвивати театр. Митець порівняв себе з поетом, який читав вірші на площі для більшості мешканців міста, щоб змінити їх на краще, і не припинив цього робити, коли слухачі перестали збиратися на ці виступи. Адже він не хотів, щоб ті, які не хотіли розвиватися, змінили його. 

Реклама Google

– Щоб вийти співати, танцювати чи грати, потрібно мати духовні сили, або хоча б душевні. В мене вони є і щоб в Києві бути не останнім актором, і тут працювати. А люди, вочевидь, не мають звідки їх черпати, я беру цю наснагу в храмі, – зазначив актор.

У цій виставі роль Григорія Смирнова виконував сам Петро Панчук, поміщицю Олену Попову зіграла також професійна актриса Людмила Панчук, а слугу Луку – керівник театрального колективу НД «Просвіта» Андрій Корнейко.

Пан Андрій каже, що від зменшення кількості акторів репетиції не стали легшими.

– Може ми краще відшліфували свої ролі, але працювали в такому ж режимі, як і раніше – до пізньої ночі, – розповів артист-аматор.

Про вимогливість режисера, виконавця головної ролі та свого чоловіка Петра Фадійовича каже і Людмила Панчук. Вона, мовляв, бачила свою героїню ніжнішою, а постановник наполіг додати більше енергетики. Отож, доволі драматичним було не тільки дійство не сцені, а й репетиції.

Вистава «Ведмідь» завершується народженням дитини. Це символічно. Адже в сім'ї акторів насправді нещодавно з'явилася донечка. Історію любові зіркового подружжя читайте у серпневому випуску місячника «Так ніхто не кохав». 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel