Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Людство на порозі коров'ячих бунтів: невдовзі молоко вироблятимуть з картоплі

Немає слів...

Фото РИА Новости.

Людство на порозі коров'ячих бунтів: невдовзі молоко вироблятимуть з картоплі

Цікаво, що використання картоплі як основного компонента напою, дає значну економію землі та води, порівняно з поширеними рослинними аналогами

Шведи представили молоко на основі картоплі. До складу нового рослинного «молока», крім картоплі, входить гороховий білок, рапсова олія та клітковина цикорію. Продукт збагачений вітамінами, включно з B12, пише AgroTimes з посиланням на vegnews.com, інформує agroter.com.ua.

Також напій не містить сої, глютену і цукру, і був розроблений як універсальний продукт, який можна використовувати в кулінарії і випічці. І навіть DUG піниться так само, як і коров’яче молоко, що робить його доброю альтернативою для латте.

Розробники заявляють, що виробництво молока з картоплі набагато ефективніше, ніж такі відомі компоненти рослинного молока як мигдаль, овес та рис.

«Картопляне молоко» розробила шведська компанія Veg of Lund. Розробники заявляють, що виробництво молока з картоплі набагато ефективніше, ніж такі відомі компоненти рослинного молока як мигдаль, овес та рис.

Цікаво, що використання картоплі як основного компонента напою, дає значну економію землі та води, порівняно з поширеними рослинними аналогами. Так, картопля потребує вдвічі менше землі, ніж овес, і в 56 разів менше води, ніж мигдаль.

Читайте також: Скільки у Луцьку коштує оренда квартир.

Telegram Channel