Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко: влада підняла тариф на електрику на 50% для малозабезпечених українців, а подає це як «зниження»

«При нас було 7 мільйонів домогосподарств які отримували субсидії. Зараз субсидії отримують менше 3 мільйонів».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: влада підняла тариф на електрику на 50% для малозабезпечених українців, а подає це як «зниження»

Влада у 2020 році скасувала пільговий тариф на електроенергію для тих, хто споживає до 100 кВт/год, піднявши його з 0,9 до 1,68 грн. А тепер заявляє про «зниження» до 1,44 грн.

Це обман людей і знущання з тих, хто намагався заощаджувати – перш за все пенсіонерів та малозабезпечених громадян. Про це заявив журналістам в Ужгороді п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ціна за електроенергію складала 90 копійок для тих, хто має споживання менше 100 кВт/годин на місяць, і 1,68 грн – для тих, хто більше. Вони у 2020 році скасували ціну 90 копійок і поставили 1,68 грн. Забули всі свої брехливі обіцянки і заяви про «тарифний геноцид», – нагадав Порошенко. 

«Що трапилось зараз? Вони підняли з 90 коп. до 1,68 грн. Буквально вчора ми бачимо, що на перші 250 кВт/год вони «знижують» з 1,68 грн. до 1,44 грн. І виходить, що піднявши ціни з 90 коп. до 1,44 грн – на 50%, – вони кажуть: «так ми ж знижуємо». Це абсолютно брехлива, непорядна поведінка по відношенню до найменш захищених верств населення», – наголошує Порошенко. 

Петро Порошенко також зазначив, що необхідно терміново збільшити в Державному бюджеті фінансування субсидій.

«На сьогоднішній день зусиллями Зеленського вже 50% населення вистачає грошей лише на продукти харчування і мінімальні потреби – вони не можуть собі дозволити майже нічого. І для таких людей ми передбачили субсидії. Субсидія означає, що коли в тебе відсоток видатків на житлово-комунальні тарифи більше певної суми, 10-12%, решту тобі компенсує держава. При цьому ти не маєш збирати довідки, ходити і вистоювати черги перед бюрократами. Ти зареєструвався електронно і отримуєш сплату за рахунок державного бюджету комунальних тарифів», – зазначає п’ятий Президент.

Це абсолютно брехлива, непорядна поведінка по відношенню до найменш захищених верств населення.

«При нас було 7 мільйонів домогосподарств які отримували субсидії. Зараз субсидії отримують менше 3 мільйонів. 4 мільйони домогосподарств або 10-12 мільйонів українців позбавлені соціального захисту у вигляді системи субсидій, яку запровадила моя команда. І в бюджеті коштів на субсидії передбачено втричі менше. Вже до липня 90% фонду на субсидії вони «з’їли», – зауважує Порошенко.  

«Наша команда буде вимагати збільшення субсидіарного фонду, збільшення надходжень до людей, щоб найменш захищені верстви населення не постраждали від різкого підвищення цін на житлово-комунальні послуги», – резюмує лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також: Два роки Ради: кожен п’ятий «слуга народу» - фігурант гучного скандалу​.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel