Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівнянин, що застрелив цуценя, може сісти надовго

Одного песика таки вдалося врятувати.

Фото Поліції Рівенської області.

Рівнянин, що застрелив цуценя, може сісти надовго

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі за жорстоке поводження із тваринами

У місті Здолбунів зловмисник посеред білого дня із пневматичної гвинтівки застрелив цуценя, а ще одне — поранив. Його особу встановили поліцейські. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру, повідомляє Національна поліція Рівненської області.  

На спецлінію 102 близько 18:30 10 серпня надійшло повідомлення від здолбунівчанина, що невідомий чоловік на вулиці Кутузова стріляє в собак.

Зловмисник зізнався у скоєному та пояснив: «собаки його дістали». Пневматичну гвинтівку, заховану на околиці міста під деревом, слідчий вилучив. 

На місце події негайно прибув екіпаж групи реагування відділення поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського районного управління поліції, але «стрільця» вже не було. За описом, який надали очевидці, поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 46-річний місцевий житель.

Натомість на місці події поліцейські виявили загибле цуценя, якому близько двох місяців, а ще одне — лежало поранене неподалік. Слідчий здолбунівського відділення не гаяв ні хвилини: одразу зателефонував до знайомої волонтерки, яка викликала ветеринара. Потерпілого чотирилапого обстежили у ветклініці, де за допомогою рентгену виявили кулю та надали необхідну допомогу.

Зловмисник зізнався у скоєному та пояснив: «собаки його дістали». Пневматичну гвинтівку, заховану на околиці міста під деревом, слідчий вилучив. 

 

 Тіло цуценяти відправили для проведення ветекспертизи, за результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення 46-річному здолбунівчанину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, вчинене відносно двох тварин).

Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. 

Читайте також: Нелюд повісив собаку, бо вона йому набридла.

Telegram Channel