Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Україні галопують ціни на дині

Що коїться!

Фото УНІАН.

В Україні галопують ціни на дині

Цьому сприяють відразу кілька факторів

До середини серпня ціни на дині в Україні істотно зросли - на третину в порівнянні з початком місяця, при цьому в 2021 році дині і так коштують майже на чверть дорожче, ніж в 2020 році.

Про це повідомили аналітики EastFruit, інформує УНІАН.

Відзначається, що основними факторами зростання цін стали скорочення запасів динь, а також досить активний попит з боку споживачів.

Відзначається, що основними факторами зростання цін стали скорочення запасів динь, а також досить активний попит з боку споживачів.

«Так, порівняно з минулим тижнем диня в українських господарствах подорожчала в середньому на 33%, що зі слів фермерів пов'язано, перш за все, з сезонним скороченням пропозиції даної продукції», – йдеться в повідомленні.

Багато господарств південного регіону практично завершили збирання ранніх сортів дині, а збір пізніших сортів фермери планують почати тільки ближче до кінця серпня. Крім того, у багатьох виробників виникли проблеми з якістю дині через несприятливі погодні умови.

За даними EastFruit, на сьогодні оптом дині з поля фермери відвантажують по 4-8 грн/кг. При цьому, на цей момент дині в українських господарствах коштують в середньому на чверть дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На думку фахівців, настільки істотна різниця пов'язана зі скороченням виробництва динь в країні через несприятливі погодні умови.

За даними оптового ринку сільськогосподарської продукції (ОРСП) «Шувар», середня ціна українських динь сьогодні сягає 11 грн/кг, а імпортних – 27 грн/кг.

Реклама Google

Читайте також: На Волині впіймали рибних браконьєрів (Фото).

Telegram Channel