Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У селі під Луцьком зводять сцену у формі планети (Фото)

35 тисяч гривень ми отримали від Британської ради, 30 тисяч виділили з Луцької міської ради і 44 тисячі з депутатського фонду.

Фото Суспільного.

У селі під Луцьком зводять сцену у формі планети (Фото)

У селі Сирники Луцького району завершують монтаж сцени просто неба

Біля місцевого клубу зводять споруду у формі планети. Проєкт «Мистецький планетарій «Арт-пленер» допомагають реалізовувати місцеві жителі.

Про це розповіла Суспільному авторка ідеї Галина Гарбарук.

На місці майбутньої сцени вже залили фундамент. Нині волонтери зварюють металеві конструкції. Сусіди Микола Гарбарук і Дмитро Фадієвський на майданчику біля клубу працюють майже два тижні.

«Беремо з дому хто що може. Хочем для дітей зробити, щоб могли відпочити, провести час. Були ще інші хлопці, небайдужі, які помогли. В декого аж пухирі на руках були, бо 30 тонн піску то є що перенести», – розповів Дмитро Фадієвський.

Завершити проєкт волонтери планують до Дня Незалежності, щоб жителі та гості села святкували вже у новому мистецькому осередку.

В середині планети планують встановити лавку. На сцені після її відкриття зможуть виступати усі охочі. У мистецькому планетарії будуть проводити виставки, художні майстер-класи, фестивалі та виступи музичних гуртів.

За словами Галини Гарбарук, проєкт реалізовують за грантові кошти. Загальна вартість мистецького планетарію – майже 100 тисяч гривень: «35 тисяч гривень ми отримали від Британської ради, 30 тисяч виділи з Луцької міської ради і 44 тисячі з депутатського фонду».

 

 

 

Після монтажних робіт сцену-планету пофарбують та облаштують освітлення.

Завершити проєкт волонтери планують до Дня Незалежності, щоб жителі та гості села святкували вже у новому мистецькому осередку.

Читайте також: У Луцьку шукають господарів для Ради, яка живе в підвалах мерії

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel