Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку мітингують, щоб захистити права українських трудових мігрантів у Польщі

Біля консульства – мітинг.

Фото ІА Волиньпост.

У Луцьку мітингують, щоб захистити права українських трудових мігрантів у Польщі

Біля консульства у Луцьку на вулиці Дубнівській поліція

У Луцьку біля Генерального консульства Республіки Польща, 17 серпня, громадські активісти, проводять мітинг, щоб привернути увагу
українського та польського суспільства до ситуації навколо спроб долучити обрані компанії до видачі робочих віз українським  трудовим мігрантам у Польщу.

Реклама Google

Активісти обґрунтовують це тим, що національна апеляційна палата Польщі розглядає правомірність дій тендерної комісії щодо усунення від конкурсу компанії із найнижчою ціною. Проте замовний характер торгів, що має на меті надати перемогу конкретній польській компанії, знайшов ще одне підтвердження. Консорціум-«переможець» вже розпочав наймати персонал, не чекаючи остаточних рішень апеляційної інстанції. Йти на такі бізнес-ризики можна, якщо впевнений у результаті тендеру. Але хто може гарантувати перемогу, крім замовника торгів?

Можливо, відповідь на всі ці «загадки» криється у справжніх власниках польської компанії Personnel Service, що мають дружні стосунки з польськими урядовцями? Але найбільші ризики виникають від можливої монополізації ринку послуг з працевлаштування українців у Польщі чи створеннякартелю. Це призведе до погіршення конкуренції та завдасть удару по правах трудових мігрантів з України. Вся ця історія негативно відображається на двосторонніх відносинах та може затьмарити візит президента Польщі в Україну на святкування Дня Незалежності

Читайте також: Наслідки афганського фіаско: у Порошенка заявили, що Зеленський має скликати РНБО

«В Україні та Польщі йде активна дискусія щодо прозорості тендеру, що його провело посольство Республіки Польща в Україні. Адже дивним чином перемогу одержав консорціум, що запропонував чи не найвищу ціну серед усіх претендентів. Крім того, деякі послуги він планує надавати безкоштовно, що викликає сумнів у економічній обґрунтованості його пропозиції. Нарешті, це був єдиний альянс, до складу якого увійшла компанія із працевлаштування, що сама є однією з тисяч користувачів послуг візового центру при оформленні своїх клієнтів-робітників для виїзду у Польщу», – йдеться у резолюції мітингу. 

«Можливо, відповідь на всі ці «загадки» криється у справжніх власниках польської компанії Personnel Service, що мають дружні стосунки з польськими урядовцями? Але найбільші ризики виникають від можливої монополізації ринку послуг з працевлаштування українців у Польщі чи створеннякартелю. Це призведе до погіршення конкуренції та завдасть удару по правах трудових мігрантів з України. Вся ця історія негативно відображається на двосторонніх відносинах та може затьмарити візит президента Польщі в Україну на святкування Дня Незалежності», – резюмують активісти.

Telegram Channel