Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Навіщо потрібна страховка: захищаємо життя, здоров'я, автомобіль і будинок 

Кожна страхова компанія повинна мати ліцензію на кожен з видів страхування, які вона пропонує своїм клієнтам.

Фото poehalisnami.ua.

Навіщо потрібна страховка: захищаємо життя, здоров'я, автомобіль і будинок 

Навіщо потрібно страхування?

Попри те, що у Європі та Америці страхування вже є невіддільною частиною життя усіх мешканців, у нашій країні ми все ще на шляху до цього. Але є позитивна тенденція. Ще кілька років назад страхування взагалі асоціювалось з якимись махінаціями чи обманами. Спочатку нікого не стало дивувати туристичне страхування онлайн, а за туристичними страховками підтягнулись й інші поліси.

Реклама Google

Страхування дозволяє створити фінансову безпеку на будь-який випадок. Страховка забезпечує відшкодування у разі, якщо трапиться щось із ризиків, які прописані у страховому договорі. А застрахувати можна фактично будь-що.

Яким буває страхування

Страхування буває обов'язковим та добровільним. Обов'язкове страхування, наприклад, автоцивілка (ОСЦПВ), зумовлена чинним законодавством або вимогами іншої країни, умовами партнерських підприємств тощо. 

Також є добровільне страхування. Воно залишається за бажанням кожного та містить широкий спектр різноманітних видів. Наприклад, можна застрахувати своє майно, або зустрічаються випадки, коли люди страхують свій голос, частини тіла тощо. 

Кожна страхова компанія повинна мати ліцензію на кожен з видів страхування, які вона пропонує своїм клієнтам. Без ліцензії укладати страхові поліси вона не має права. 

Загалом же можна відокремити такі найбільш розповсюджені страхові продукти:

  • Страхування для автомобілів

  • Особисте страхування

  • Майнове страхування

  • Страхування відповідальності

  • Страхування специфічних ризиків

  • Фінансове страхування

  • Туристичне страхування

Як вибрати страхову програму?

Зокрема пам'ятайте, що страховка не захистить вас від усього разом. Відшкодування передбачається лише в тому випадку, коли те, що з вами трапилось, є у переліку страхових випадків, та всі вимоги дотримано. Наприклад, під час настання страхового випадку ви не були у стані алкогольного сп'яніння.

Тому обираючи страхування не слід купувати саме дешеве чи сліпо довіряти тому, що написано у рекламному проспекті або що каже страховий агент. Уважно читайте договір, щоб розуміти що саме передбачає це страхування. Особливо на те, які ризики є у цьому полісі та коли він набуває чинності.

Що потрібно для страховки? Перелік документів для оформлення страхування залежить від виду страхування. Наприклад, для автоцивілки це буде як документи страхувальника, тобто паспорт та ІПН, так і документи на транспортний засіб. Для туристичного поліса буде треба вказати дані закордонного паспорта, країну призначення та термін перебування за кордоном.

На що звернути увагу, вибираючи страхову компанію

Кращий сервіс страхування онлайн - це Ukasko. Тут є вся належна інформація, а не тільки онлайн-калькулятор. Наприклад, вам потрібна автоцивілка Львів. Тут ви зможете і порівняти пропозиції різних СК, і знайти актуальні рейтинги та відгуки компаній, дізнатися термін виплат та які бонуси чи акції є. Все це дуже важливо при покупці страховки, бо напряму впливає на те, як буде відбуватися відшкодування та весь процес врегулювання страхового випадку. Тому купуйте страхування онлайн на безкоштовному агрегаторі Ukasko!

 

Telegram Channel