Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Масковий режим не скасовували: волиняни свідомо ігнорують карантин

А ви носите маску?

Фото vsim.uа.

Масковий режим не скасовували: волиняни свідомо ігнорують карантин

Такі зволікання карантинними правилами можуть призвести до збільшення кількості хворих восени, а відтак посилення карантинних обмежень

Журналісти «Газети Волинь» проїхалися кількома районами області і помітили, що краяни у громадських місцях не дотримуються правил карантинного режиму. Зокрема у магазинах, супермаркетах, установах та публічних закладах на Камінь-Каширщині, Любешівщині та Маневиччині люди не одягають масок, притім, що цю вимогу не скасовували. 

Реклама Google

У магазинах, супермаркетах, установах та публічних закладах на Камінь-Каширщині, Любешівщині та Маневиччині люди не одягають масок, притім, що цю вимогу не скасовували. 

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікарі Ігор Кузін, протиепідемічні заходи, такі як носіння масок, можуть залишатися ще тривалий час для запобігання поширенню коронавірусу.

На Волині за добу інфіковано 17 людей. Зафіксовано один летальний випадок.

«Думаю, всі вже звикли до масок. Насправді, я б не радив їх знімати. Чому? Незважаючи на вже проведену вакцинацію, на те, що частина людей перехворіла, навіть на фоні поліпшення епідемічних показників міжнародні організації, ВООЗ, CDC запроваджують додаткову норму навіть для вакцинованих людей продовжувати носити маски, особливо коли ми перебуваємо в замкненому просторі або якщо у нас недостатній рівень вентиляції і ми не можемо гарантувати, що люди не інфікуються. Тому для закритих приміщень, швидше за все, маски залишаться ще на довгий час, поки ми не досягнемо адекватних рівнів вакцинації або допоки увесь світ не розпрощається з коронавірусною хворобою», – мовив  Кузін.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив продовжити адаптивний карантин до 1 жовтня у зв’язку зі зростанням кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19.

До слова, в Україні за добу виявили понад півтори тисячі нових хворих на коронавірус. Захворіли 90 дітей та 35 медпрацівників. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві, Харківській та Одеській областях. На Волині за добу інфіковано 17 людей. Зафіксовано один летальний випадок.

 

За добу шпиталізовано 665 осіб. Зафіксовано 32 летальних випадки. 

 

Telegram Channel