Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Судили волинянку, яка підробляла довідки про тестування на COVID-19

Спільника, який допомагав зловмисниці у підробці документів, досі шукають.

Фото УП.

Судили волинянку, яка підробляла довідки про тестування на COVID-19

24-річній жительці Камінь-Каширського району суд виніс вирок за підробку більш як 40 довідок про проходження тесту на коронавірус

Про розповіла Суспільному речниця прокуратури області Наталія Мурахевич.

Жінці присудили три роки умовного позбавлення волі, з випробувальним терміном в один рік.

Жінці присудили три роки умовного позбавлення волі, з випробувальним терміном в один рік. Спільника, який допомагав волинянці у підробці документів, досі шукають.

З  ухвали суду відомо, що волинянка – безробітна, виховує маленьку дитину. Разом зі спільником друкувала на принтері довідки з реквізитами однієї із приватних лабораторій, ставила підроблений штамп і підпис вигаданого лікаря. Підроблені довідки жінка фотографувала і надсилала замовникам через месенджер.

Слідчі встановили, що підробкою документів волинянка займалася два місяці. З лютого по березень жінка виготовила 43 довідки із негативними результатами ПЛР-тестування на COVID-19 і отримала за них гроші від замовників.

Читайте також: Такого в Луцьку ще не було: мер розповів, що встановлять у новому урбан-парку​.

Зі слів речниці прокуратури, нині суди на Волині розглядають одразу кілька справ про підробку довідок. «Багато зараз подібних злочинів, тому що є на них попит, пов'язаний і з пандемією. Днями прокуратура у суд відправила провадження про підробку сертифікату про вакцинацію», – каже Наталія Мурахевич.

Telegram Channel