Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як нацгвардійці вчились підіймати найбільший на Волині стяг (Фото,Відео)

Офіційне підняття прапора в Луцьку відбудеться у понеділок, 23 серпня, з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Фото Суспільне.

Як нацгвардійці вчились підіймати найбільший на Волині стяг (Фото,Відео)

У Луцьку триває генеральна репетиція з підняття державного прапора України на найвищому в області флагштоку

 Нестимуть та підніматимуть найвищий стяг площею 8×12 метрів десятеро нацгвардійців, – розповів Суспільному військовослужбовець Алішер Аділов.

 

 Репетиції відбуваються на Київському майдані поруч із будівлею облдержадміністрації. 20 серпня робітники приватної фірми поруч із конструкцією завершували вкладати газон, інші засипали вічнозелені рослини – ялівці – камінням.

Влаштували флагшток із державним полотном за кошти благодійників.

 

 Один із десяти нацгвардійців, які нестимуть найбільший державне полотно на Волині, 20-річний Алішер Аділов розповів: репетирувати почали два тижні тому. «Урочистим строковим кроком проносимо його, далі чіпляємо та відбувається процес підняття. Піднімається воно не лише силами військовослужбовців, а по-новітньому», – говорить нацгвардієць.

Для того, щоб підняти найбільший прапор на 50-метровий стяготримач, військові витрачають орієнтовно п'ять хвилин.

Роботи з облаштування благоустрою навколо будівництва прапора мають завершити до ранку неділі, 22 серпня. Зі слів заступника голови Волинської ОДА Ігоря Чуліпи, конструкція вмонтована добре та має вагу вісім тонн.

 

 Каже: влаштували флагшток із державним полотном за кошти благодійників. «Ні з обласного, ні з міського, ні з державного бюджету в будівництво прапора в місті Луцьку не вкладено не однієї копійки», – додав посадовець.

Читайте також: Порошенко - перший президент, який вільно говорив іноземною мовою на міжнародних переговорах.

Офіційне підняття прапора в Луцьку відбудеться у понеділок, 23 серпня, з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України.

 

Telegram Channel