Курси НБУ $ 41.19 € 48.77

МИШІ НЕ ЛЮБЛЯТЬ ДИМУ

Нинішня осінь дала, як ніколи раніше, можливість зібрати врожай і закласти його на зберігання. Але це лише половина справи. Потрібно створити умови, аби овочі збереглися у доброму стані якомога довше...

Нинішня осінь дала, як ніколи раніше, можливість зібрати врожай і закласти його на зберігання. Але це лише половина справи. Потрібно створити умови, аби овочі збереглися у доброму стані якомога довше.

Слід пам’ятати, що в сухому підвалі, особливо в міських багатоповерхівках, волога швидко випаровується. При підвищенні температури повітря понад чотири градуси овочі в’януть. За високої вологості і температури 5—7 градусів тепла вони можуть загнивати. Тому в листопаді, до настання морозів, на ніч потрібно відчиняти люки підвалів, а на день їх зачиняти. Коли температура повітря надворі перейде через мінус три градуси, погреби, сховища треба утеплити, закривши віддушини та вентиляційні отвори. Однак слід мати на увазі, що листопадова погода нестійка, різке похолодання змінюється відлигами, тому при потеплінні не забувайте відчиняти їх.
Аби картопля й інші овочі зберігалися краще, щоб не розводилася гнилизна, розкладіть сухі гілочки горобини, гіркого полину. Проти гризунів та плісняви корисно раз на 10 днів обкурювати сховище димом зі спалених дров хвойних порід дерев чи осики. Потрібно час від часу оглядати й закладену на зберігання продукцію. Якщо з’явилися бульби, вражені хворобами (а таких цього року чимало), то їх слід негайно викинути зі сховища, щоб захворювання не поширювалося.
Telegram Channel