Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прапор Нововолинська підняли на одній із найбільших гір Кавказу

Такі нововолинці, як Віталій Денисюк і Павло Зусько, уміють перемагати.

Фото з архіву Віталія Денисюка.

Прапор Нововолинська підняли на одній із найбільших гір Кавказу

На початку серпня завідувач поліклініки, ортопед – травматолог КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» Віталій Денисюк разом з місцевим підприємцем Павлом Зуськом  здійснили підйом на гору Казбек у Грузії і підняли там прапор рідного міста

До слова, ця вершина майже вдвічі вища за Говерлу.

Свій похід гірські відчайдушні нововолинські туристи приурочили 30-річчю Незалежності України.

- Найсильніше відчуття – це коли долаєш шлях до своєї мети: враження від неймовірних емоцій, які неможливо ні з чим порівняти, залишаються на все життя, - сказав  Віталій Денисюк.

Любов до гір молодому лікарю прищепив його старший брат Микола – військовий нейрохірург майже десять років тому. З тих пір ним багато сходжено – Карпати вивчив прекрасно. Тому й не дивно, що вже зараз виконує роль провідника для бажаючих поглянути на нашу землю з висоти.

До речі, в Україні діє група «Медоходи», яка об’єднала  лікарів, котрі захоплюються гірським туризмом і нововолинський лікар – її активний учасник. Він також зачислений інструктором туристичного клубу «Карпатський волоцюга». Коли вперше у 2012 році вперше пішов у похід, то зрозумів, що мені це дуже подобається.

Пан Віталій каже, що підкорити цю вершину планував ще три роки  тому.

Було нелегко знайти однодумців, які б погодилися вирушити в Грузію. Адже для цього треба бути сміливим, фізично загартованим, вольовим і витривалим. Учасники походу завчасно готувались до таких умов: бігали на великі дистанції, займались спортом. У команді було 16 чоловік з різних куточків України та світу.

Лікар згадує, що довелося перетерпіти: важко було переночувати на цій висоті, адже підіймався пульс.Переживали відчуття, ніби увесь час біжиш. Під час  походу обв’язувалися тросами. Адаптація до клімату теж видалася непростою. Але нововолинські хлопці, попри всі труднощі,  дійшли до переможного кінця і сфотографувались з прапором Нововолинська на горі Казбек. А національний прапор України піднімав на вершинах рідних Карпат.

- Найсильніше відчуття – це коли долаєш шлях до своєї мети: враження від неймовірних емоцій, які неможливо ні з чим порівняти, залишаються на все життя, - сказав  Віталій Денисюк.

Читайте також: «У кратері активного вулкана — не так уже й страшно».

Telegram Channel