Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«З великим натхненням дивився і на сльози людей, і на емоції»: Порошенко провів зустріч із Вселенським Патріархом

Волинь-нова

«З великим натхненням дивився і на сльози людей, і на емоції»: Порошенко провів зустріч із Вселенським Патріархом

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, який перебуває в Україні. Під час зустрічі Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху за Томос і любов до України. Говорили також про розвиток Православної Церкви України

«Відбувається перший після отримання Томосу візит його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, людини, яка дуже любить Україну. Матері Церкви – до вірних Православної Церкви України, до всіх українців. Щойно відбулася зустріч з Вселенським Патріархом, з Його Блаженством Митрополитом Епіфанієм, Предстоятелем Православної Церкви України», – повідомив Порошенко журналістам.

 

 

Я з великим натхненням дивився вчора і на сльози людей, і на емоції, і на щастя, коли вони слухали молитву Вселенського Патріарха, його Всесвятості Варфоломія, службу божу разом з Предстоятелем нашої церкви, Його Блаженством Епіфанієм.

«Це насправді історична подія – візит Вселенського Патріарха. Ми побачили велику любов українців і те нетерпіння, з яким вони очікували цього візиту», – переконаний Порошенко.

 

 «З перших днів мого перебування на посаді Президента в 2014-му році ми з нашою командою поставили за мету отримання автокефалії. Тоді це завдання здавалося нездійсненним. Якщо ви побачите мій виступ 28 липня 2015 року, то там я презентував стратегію отримання автокефалії українською церквою. Наполеглива дипломатична робота, підтримка всього світу, підтримка всіх українців дозволила нам вийти на зазначений результат», – зазначає Петро Порошенко.

 

 «Я пам’ятаю дату 9 квітня 2018 року – це час, коли його Всесвятість твердо пообіцяв, що рішення про надання Томосу прийнято, що це рішення має об’єднати всі українські церкви – що й відбулося. Об’єднати українську націю – що й відбулося. Бо на сьогоднішній день більше 60% українців позиціонують себе як вірних Православної Церкви України. І 15 грудня 2018 року в цей історичний день в святій Софії, яка знаходиться тут поруч, відбувся Об’єднавчий православний собор, яким було зафіксоване об’єднання православних церков України і створення єдиної соборної Православної Церкви», – нагадав п’ятий Президент.

Читайте також: Чотири мови на українських грошах: у Берестечку музей відкрив експозицію до Дня Незалежності​.

«Я з великим натхненням дивився вчора і на сльози людей, і на емоції, і на щастя, коли вони слухали молитву Вселенського Патріарха, його Всесвятості Варфоломія, службу божу разом з Предстоятелем нашої церкви, Його Блаженством Епіфанієм. Місія, як покладена на нашу Церкву, – об’єднання всієї України для того, щоб Україна не керувалася з боку країни-агресора, для того, щоб церква була одним з великих фундаментів для розбудови української нації і української державності. Ми сьогодні говоримо не просто про українську державу, а про цивілізаційний вибір українського народу, якому сприяє наша Церква», – пояснює Петро Порошенко.

 

 «Я всіх вітаю з цим великим святом, я передаю вітання Вселенського Патріарха, велику любов до України і велику віру в Бога. І в цей день, День українського прапора, напередодні 30- тої річниці нашої Незалежності, прошу вас про молитву за Україну. І Господь нам допоможе. Наші головні перемоги, головні перемоги України і українців точно попереду – включно з членством в ЄС, включно з членством в НАТО, бо Україна – європейська держава», – резюмує Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel