Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський збрехав на саміті «Кримської платформи», Росію в ООН визнали окупантом ще у 2016 році – Єлісєєв

Президент не знав чи свідомо збрехав?

Фото УП.

Зеленський збрехав на саміті «Кримської платформи», Росію в ООН визнали окупантом ще у 2016 році – Єлісєєв

Під час виступу на саміті «Кримської платформи» президент України Володимир Зеленський вчергове почав приписувати собі досягнення попередньої влади. Так, глава держави заявив, що у підсумковій декларації саміту Росію вперше на міжнародному рівні визнали державою-окупантом

Про це на своїй сторінці у Twitter заявив  дипломат, представник України при Європейському Союзі у 2010-2015 роках Костянтин Єлісєєв, інформує Прямий. «Заява Зеленського про те, що у декларації «Кримської платформи» Росію було вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом – відверта неправда! Це вже було чітко зафіксовано у резолюції ГА ООН, ухваленій 19 грудня 2016 року на 71-й сесії Генасамблеї», – йдеться в дописі дипломата.

2016 року в Третьому комітеті (фокусується на тематиці прав людини) Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена резолюція «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», ініційована Україною.

Зазначимо, що 2016 року в Третьому комітеті (фокусується на тематиці прав людини) Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена резолюція «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», ініційована Україною.

Документ, який підтримали 73 держави проти голосували 23, ще 76 утримались. Саме тоді в офіційних документах ООН Росія визнається державою-окупантом, а Автономна Республіка Крим та місто Севастополь тимчасово окупованою територією. Крім того, в резолюції підтверджується територіальна цілісність України та невизнання анексії українського півострова.

Читайте також: На Тернопільщині зруйнували частину історичної пам’ятки, щоб… встановити флагшток до Дня Незалежності​.

Проте чинний президент України Володимир Зеленський переконує, що лише у декларації «Кримської платформи» Москву вперше на міжнародному рівні визнали державою-окупантом. Про це він заявив під час виступу на саміті «Кримської платформи». «Ми маємо схвалену усіма учасниками декларацію Кримської платформи, вона чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією. Вперше на міжнародному рівні РФ визнано державою-окупантом», - сказав  він.

Telegram Channel