Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Нападнику на Порошенка створили «режим найбільшого сприяння» - генерал СБУ

У День Незалежності на Петра Порошенка було скоєно напад.

Фото 5 канал.

Нападнику на Порошенка створили «режим найбільшого сприяння» - генерал СБУ

Марш патріотів, народна ініціатива у відповідь на те, що влада Зеленського два роки відмовлялася від параду на День Незалежності, дуже дратує і лякає Банкову

Напад із зеленкою на п'ятого президента України Петра Порошенка під час Ходи ветеранів на День Незалежності став результатом цілеспрямованої операції, переконаний генерал СБУ, депутат Київради від «Європейської Солідарності» Віктор Кононенко. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Аналізуючи вчорашній (24 серпня, – Ред.) напад «тітушок» на п'ятого президента, хочу нагадати, що ще рік тому ми виявили незаконне стеження за лідером «ЄС» Петром Порошенком. Попри відповідні заяви до правоохоронних органів, досі ніхто так і не відповів, хто і навіщо стежить за Порошенком. Цю тему вже рік намагаються зам'яти», – нагадав Кононенко.

Він зазначив, що Марш патріотів, який починався як народна ініціатива два роки тому, коли влада Зеленського відмовилася від параду на День Незалежності, дуже дратує і лякає Банкову. «Порошенко в лавах учасників Маршу – теж ДУЖЕ дратує і лякає», – переконаний генерал.

«Вчора за Порошенком так само стежили і вчинили напад. Як людина, причетна до органів безпеки, можу стверджувати – напад на охоронювану відповідно до закону особу (а Порошенко як президент України охороняється за законом) був здійснений саме з волі Банкової. І це висновок не тільки на основі факту незаконного стеження за лідером опозиційної партії», – зазначає генерал СБУ.

За моїми даними, організаторами нападу були правоохоронці, а безпосереднім замовником – керівництво Офісу глави держави.

«Всі ж розуміють, що організатори Маршу погоджували з органами влади маршрут колони заздалегідь? Так от, влада заборонила прохід по вулиці Грушевського – її взагалі заблокували у стилі пізнього Януковича автозаками і броньованими машинами. Так само відмовили і в інших альтернативних маршрутах, залишивши лише шлях по вулиці Інститутській. Очевидно, що цей маршрут «злили» з поліції. Кому? За моїми даними, організаторами нападу були правоохоронці, а безпосереднім замовником – керівництво Офісу глави держави. Єдиним вигодоздобувачем є особисто Зеленський», – переконаний Віктор Кононенко.

Він також повідомив, що першою спробою нападу було намагання кинути зелену рідину у Порошенка з мосту на Алеї Героїв Небесної Сотні. «Але зрештою скористались «вузьким місцем» біля Меморіалу, де колона зупинилась на прохання членів родин загиблих героїв», – додав депутат.

«Хочу також звернути увагу на те, що Управління держохорони, яке має гарантувати безпеку охоронюваній особі, чомусь зняло з охорони Петра Порошенка трьох людей. При цьому ще напередодні, 23 серпня, УДО мало інформацію про те, що найняті групи «зелених тітушок» атакуватимуть Порошенка», – повідомив генерал СБУ.

«Для чого це було зроблено – питання риторичне, висновки робіть самі. Особисто я вважаю, що таким чином виконавцям цього нападу був створений режим найбільшого сприяння. Хочу також нагадати – коли люди затримали нападника, поліція швидко повела його і фактично сховала за кордоном силовиків на вулиці Банковій. Це тільки посилило підозру в тому, що за цим стоїть Офіс Зеленського», – резюмує Віктор Кононенко.

Читайте також: Після нападу на Порошенка посольство США засудило прояви насильства до опонентів в Україні.

Як відомо, напад на Петра Порощенка був здійснений 24 серпня в самому центрі столиці, де політик брав участь у багатотисячному Марші патріотів. П’ятий президент разом із родиною загиблого морпіха Ярослава Журавля в цей час покладав квіти до Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Окрім Порошенка, дісталося і кільком ветеранам – учасникам маршу. 

Telegram Channel