Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Львівщині від отруєння грибами померла жінка

Це перша смерть на Львівщині цього року від отруєння грибами.

Фото zaxid.net.

На Львівщині від отруєння грибами померла жінка

. Померла 71-річна жінка, яка, ймовірно, з'їла бліду поганку

На Львівщині зафіксували першу смерть від отруєння грибами у 2021 році. Загибла пішла у ліс разом зі своїми знайомими. Жінка не дуже добре зналася на грибах, повідомляє Захід.Нет. 

71-річна жінка збирала гриби парасольки

Лікарі реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні розповіли, що 71-річну жительку Золочівського району госпіталізували 17 серпня. Її перевели із Золочівської районної лікарні з симптомами отруєння. Пацієнтка скаржилась на нудоту та блювоту. Окрім цього, у неї діагностували жовтяницю, кровотечу та печінкову недостатність.

Реклама Google

Жінка розповіла медикам, що разом зі знайомими збирала гриби парасольки. Вона зазначила, що не дуже добре зналася на грибах, тож часто питала їстівний це гриб чи ні. Ймовірно, серед парасольок була бліда поганка, яку пацієнтка не помітила. Гриби загибла споживала сама.

Зауважте! У МОЗ не радять купувати гриби на стихійних ринках, адже серед них можуть бути отруйні. Також краще не збирати гриби самотужки, якщо ви на них не знаєтесь. 

Пацієнтка померла у лікарні

Лікарі протягом 6 днів боролися за життя жінки, однак 23 серпня вона померла у реанімації. За словами медиків, результатів судової експертизи ще немає. Проте, зважаючи на симптоми, які були у загиблої, вона отруїлась блідою поганкою.

Цей трагічний інцидент став першим випадком отруєння блідою поганкою на Львівщині у 2021 році. Окрім цього, загибла була першою людиною, яка цьогоріч померла від отруєння грибами.

Читайте також: У Рівному в фонтані спала дівчина в золотистому комбінезоні (Відео)

Джерело: 24 канал
Telegram Channel