Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Сонячна» дівчинка з Луцька вразила самого Папу Римського й отримала від нього Диплом

Вітаємо і бажаємо життєвих перемог!

Фото Тетяни Сухачевської.

«Сонячна» дівчинка з Луцька вразила самого Папу Римського й отримала від нього Диплом

15-річна Уляна Сухачевська отримала диплом з Ватикану

Навесні цього року Уляна Сухачевська взяла участь у міжнародному дитячому конкурсі малюнків «Писанка для Папи». Юна художниця вразила українську діаспору, яка працювала з кореспонденцією для глави католицької церкви, своєю щирістю. На звороті свого малюнка з трьома яєчками у великодньому кошику й сонечком над ними вона написала: «Привіт, любий Папа! Пише до тебе сонячна принцеса з Луцька. Я хочу познайомитись з тобою. Тому запрошую тебе до себе. Будемо разом з усіма малювати в «Оле-Арті «Аморе». З резиденції прийшла відповідь, що Уля — єдина з учасників конкурсу, яка нічого не попросила для себе у Папи Римського…

 

 Днями від глави Католицької церкви прислали Диплом. Радісною новиною поділилася мама, Тетяна Сухачевська.

Улянка отримала Диплом з Ватикану.

«А у нас гарна новина! Улянка отримала Диплом з Ватикану. Малюнок і лист потрапили до самого Папи Римського! І неможливе стає можливим! Усім бажаємо непохитної віри, не втрачати своєї цінності та віри в себе і в свої сили!» – зазначила жінка.

 

 Саме мама стала опорою і підтримкою для дитини, яка народилася з цілою низкою важких патологій: з вадами розвитку серця, сечовивідних шляхів, із вродженою катарактою обох очей. При синдромі Дауна це зустрічається дуже часто. Дівчинка пережила кілька операцій, а Тетяна Сухачевська подбала про освіту для доньки. У чотири роки Уляна пішла вчитися до Луцького навчально-реабілітаційного центру в групу для дітей з вадами зору, у шість вона пішла в цьому ж центрі до першого класу. Згодом першокласниця Улянка Сухачевська вперше вийшла на сцену, грала у шкільному театральному гуртку, організованому батьками дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Тепер Улянка грає в любительській театральній студії «Бешкетники». Займається також у мистецькій студії «Оле-Арт».

 

 

Telegram Channel