Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Зараз ані футболісти з Росії, ані якесь примирення неможливі», – наставник збірної України

Нарешті тренер головної національної команди патріот.

Фото УАФ.

«Зараз ані футболісти з Росії, ані якесь примирення неможливі», – наставник збірної України

Виконувач обов'язків тренера національної команди не збирається запрошувати у національну команду легіонерів із чемпіонату Росії

Олександр Петраков, який отримав посаду виконувача обов'язків головного тренера збірної України, презентував новий тренерський штаб. У нього увійшли п'ять фахівців, один із яких - Олександр Шовковський - у минулому працював у штабі екстренера української команди Андрія Шевченка.

Після презентації тренерського штабу журналісти змогли задати питання як Петракову, так і його помічникам. Одним з них стало питання про можливість виклику у майбутньому футболістів, що виступають у чемпіонаті Росії.

Підйшов до Михайлівської церкви, зайшов в Андріївську, Софію Київську. Там збоку фотографії тих, хто загинув: військові, дівчата, хлопці молоді. Стільки фотографій людей та прізвищ. Зрозумів, що, напевно, зараз ані футболісти з Росії, ані якесь примирення неможливі.

У російському чемпіонаті виступають одразу кілька футболістів, що у минулому грали за збірну України. Проте якщо Ярослав Ракицький («Зєніт») оголосив про завершення кар'єри за національну команду, то Іван Ордець («Дінамо» Москва) та Дмитро Іванісеня («Крилья Совєтов») все ще мають теоретичні шанси на виклик у збірну України.

Серед останніх викликів футболістів із чемпіонату Росії у збірну України - Олександр Зінченко та Богдан Бутко у 2016 році. Петраков наголосив, що не збирається у цьому плані вносити якісь корективи.

«Гарне питання. Ось ви мені скажіть: я візьму і викличу футболіста з Росії, ви ж мене розірвете, так? Поки що, скажу відверто, я навіть не розглядаю питання виклику з чемпіонату Росії».

Читайте також: Як на Горохівщині відгуляли день села (Фото).

Пояснюючи свою позицію, Петраков наголосив, що на сьогодні не бачить можливості примирення між Україною та Росією. Через це викликати з Росії українських футболістів він не має наміру.

«Десь у лютому сидів удома - самі розумієте, пандемія, стільки часу не працював. І ось подумав, що я - корінний киянин, піду пройдуся, прогуляюся по місту пішки. Підйшов до Михайлівської церкви, зайшов в Андріївську, Софію Київську. Там збоку фотографії тих, хто загинув: військові, дівчата, хлопці молоді. Стільки фотографій людей та прізвищ. Зрозумів, що, напевно, зараз ані футболісти з Росії, ані якесь примирення неможливі. Стільки дітей залишилося сиротами. Тому, напевно, що ні, зараз - ні. Можливо, з часом, але не на цьому етапі. Кажу напряму і відкрито».

Реклама Google

Розклад матчів збірної України у вересні

  • 1 вересня. Казахстан - Україна (відбір на ЧС-2022)
  • 4 вересня. Україна - Франція (відбір на ЧС-2022)
  • 8 вересня. Чехія - Україна (товариський матч)
Telegram Channel