Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Імена Луцька: в обласному центрі презентують сім відеороликів про історію міста

Дізнатись більше про людей, завдяки яким сформувався образ міста, можна буде на презентації другої серії з семи відеороликів «Імена Луцька: маленькі спогади з великої історії»

Волинь-нова

Імена Луцька: в обласному центрі презентують сім відеороликів про історію міста

Луцьк: древній і сучасний, мудрий і запальний, сповнений досвіду і надій... Він пройшов крізь тисячоліття, зберігши себе, своє добре ім’я, свою ідентичність. Але місто — це не лише вулиці і майдани, будинки і підприємства, установи і парки. Місто — це передусім Люди. Люди, які живуть і творять у ньому

Із Луцьком так чи інакше пов'язані долі багатьох відомих людей — державних діячів, письменників, військових, представників духовенства, митців, науковців. Одні з них впродовж довгих років своєю натхненною чесною працею дарували тепло і світло оточуючим. Інші — запалили свою зірку лише на якусь мить, але цього було досить, аби навічно вписати їх імена в історію міста.

Про багатьох з цих людей ми знаємо досить багато, про когось чули лише окремі факти, а історії інших могли й оминути своєю увагою. Беззаперечним є лише той факт, що усі вони є особистостями великої історії Луцька.

На зустрічі історик Андрій Павляшик розповість, чому лучани повинні знати і пам’ятати про героїв нових сюжетів з великої історії славного Луцька.

Дізнатись більше про людей, завдяки яким сформувався образ нашого міста, ви матимете змогу на презентації другої серії з семи відеороликів «Імена Луцька: маленькі спогади з великої історії». В ході зустрічі історик Андрій Павляшик розповість, чому лучани повинні знати і пам’ятати про героїв нових сюжетів з великої історії славного Луцька.

Модератор зустріч та режисер відеороликів — Руслана Порицька, керівник театру «Гармидер».

Проєкт «Імена Луцька» реалізовується управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради з 2015 року. Його головна мета — популяризація Луцька та привернення уваги до його історико-культурної, духовної, наукової та мистецької спадщини крізь призму відомих особистостей, для яких місто стало частиною життя.

У 2017 році з метою створення нових туристичних продуктів та залучення громадськості до творення образу міста як туристичної дестинації управлінням туризму та промоції міста у співпраці з Британcькою Радою та ГО «Молодіжна платформа» було реалізовано Конкурс соціальних проєктів туристичного спрямування. За результатами Конкурсу було відібрано дев’ять переможців, одним з яких був проєкт «Імена Луцька: маленькі спогади з великої історії».

Читайте також:  У День міста до Луцька завітає зірка балету Катерина Кухар

 

 

 

Telegram Channel