Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині чоловік з'їв тушонку і... помер

Цього року на Рівненщині це перший випадок ботулізму. 

Фото vkusnoo.com.ua.

На Рівненщині чоловік з'їв тушонку і... помер

Напередодні у селі Бутове Вараського району лабораторно підтвердили ботулізм

Інфікованого у тяжкому стані госпіталізували. Нині проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, повідомляє ДСНС України.

До лікарні 74-річний чоловік звернувся з підозрою на коронавірус, однак згодом у нього з'явилася підозра на ботулізм, який лабораторно підтвердився.

Чоловік, який вживав домашню тушонку, яка спричинила тяжке харчове отруєння. 

Йому ввели ботулінічний антитоксин, однак через ускладнення чоловік помер, - розповіла лікар-епідеміолог центру контролю та профілактики хвороб Ольга Романчук.

Відомо, що чоловік, який вживав домашню тушонку, яка спричинила тяжке харчове отруєння. 

До слова, цього року на Рівненщині це перший випадок ботулізму. 

Ботулізм – дуже небезпечне смертельне токсикоінфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів заражених мікробом групи Clostridium.

Для людини цей мікроб не є небезпечним, а от токсини, які він виробляє – смертельні. І якщо не ввести спеціальну сироватку, то людину помре, - пояснила Ольга Романчук.

За повідомленням МОЗ, причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше – овочів.

Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Читайте також: Чоловік помер на шкільній святковій лінійці.

Telegram Channel