Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку буде найдовша екскурсія історичними підземеллями в Україні

Місто матиме круту туристичну цікавинку.

Фото Волинські новини.

У Луцьку буде найдовша екскурсія історичними підземеллями в Україні

Можна буде прогулятись під землею від Вежі Чорторийських до собору святих Петра і Павла

Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук в інтерв’ю ІА «Волинській новини».

 

 «Дуже цікаво те, що ці підземелля вежі Чорторийських з’єднані із підземеллями кафедрального собору святих Петра і Павла. Ми вже домовилися із представниками костелу про проведення спільної екскурсії. Це буде найдовша екскурсія історичними підземеллями в Україні. Це буде надзвичайно цікаво і лучанам, і гостям міста», - заявив він.

Була здійснена дуже серйозна історична археологічна знахідка – понад 170 метрів квадратних підвалів, про які не було жодних згадок. І їх також відремонтували.

Як відомо, у Старому місті завершуються ремонтно-реставраційні роботи в рамках проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна». «Проект, який нині завершується, дасть серйозний поштовх для розвитку туризму. Я сам з нетерпінням чекаю, коли ми зможемо офіційно відкрити об’єкт, - каже голова. - У межах проекту відновлено пам’ятки архітектури національного значення: вежу Чорторийських, оборонну стіну, частину келій монастиря єзуїтів тощо. Був зроблений внутрішній дворик у приміщенні коледжу. Облаштовано оглядову територію, відреставровані фасади, повністю відремонтовано усі підвали».

Читайте також: У Луцьку «МакДональдз» працюватиме цілодобово.

 

 За словами пана Поліщука, в процесі реалізації проекту була здійснена дуже серйозна історична археологічна знахідка – понад 170 метрів квадратних підвалів, про які не було жодних згадок. І їх також відремонтували. «Наразі завершується облаштування різноманітних мультимедійних атракцій: це і система віртуальної реальності, і виставка лицарських обладунків, і фігура монаха, і голограма привида, й багато іншого. Усе це збагатить і наповнить цікавинками наші унікальні підземелля», - обіцяє Ігор Поліщук.

Реклама Google

Telegram Channel