Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Від Київського моря до Шацьких озер: 5 вершників вирушили у кінний похід (Фото)

Щасливої дороги! Неймовірних пригод!

Фото з фейсбук-сторінки Юрія Мольфара.

Від Київського моря до Шацьких озер: 5 вершників вирушили у кінний похід (Фото)

Подорож організована з метою популяризації поліського коня

1 вересня команда вершників стартувала у цікаву  мандрівку Поліссям. у перший день пройшли 30 км. Ночували на березі болота неподалік лісового цвинтаря на Київщині. 

Подібна акція відбувалась наприклад в Австралії, де на місцевих конях «Брамбі» (по факту здичавілих мустангах) перетнули австралію, щоб показати що вони займають не останнє місце не тільки в культурі та фолькльорі, а й у витривалості та робочих якостях.

Перший день походу. Пройшли 30 км. Ночуємо на березі болота неподалік лісового цвинтаря

 Всьоого в поході плануються задіяти 5 коней з вершниками, які мають подолати північні дороги, а точніше напрямки Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей. Крім вершників твакож їде машина супроводу з провіантом, наметами, спорядженням, упряжжю і всім, що знадобиться в поході.

 Всьоого в поході плануються задіяти 5 коней з вершниками, які мають подолати північні дороги, а точніше напрямки Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей.

«Якщо з кіньми все зрозуміло, так як для них це звичайна справа їздити зарослями і болотами, то з автом все не так просто. На даний момент ми маємо УАЗ 469 на військових мостах, який теоретично пройде скрізь, але машина старенька, тому ризик поломок в дорозі все ж є. Ми звичайно розглядаємо варіант звичайного легкового авто, що буде їхати від села досела по дорогах загального користування і чекати нас поки ми їхатимемо навпростець, але поки це лише теоретично, бо УАЗ в нас є, а іншої машини немає)) Тому, якщо хтось любить катати автом по непопсових місцях запрошуємо), - написав на фейсбук-сторінці учасник мандрівки Юрій Мольфар.

За словами дописувача, для популяризації наших аборигенних коників просто проїхати Поліссям звичайно мало, потрібно це все відзняти, саме цим займеться проект «Хащі», який зніматиме всю цю пригоду і змонтує фільм. Знімати хлопці планують з сідла і трооошки з авто, це складно, навіть не знаю чи існують в світі фільми зняті оператором в сідлі, але після цієї осені точно існуватимуть. 

Вечірній водопій в селі Жміїївка. До речі Чорнобиль колись називався Жміїв. Але то було давно.

 «Куди ми плануємо заїхати по дорозі? В цікаві місця про які хтось знає, а хтось ні. На шляху купа всього - від закинутих (відселених внаслідок аварі їна ЧАЕС) сіл в Народицькій ОТГ (про цю зону відселення чомусь мало знають і говорять), до сіл, де ще досі жива автентика - бортництво, народні співаки рівня Доменіки Чекун, та звичайно багатющої дикої природи полісся, що може зникнути внаслідок будівництва водної траси Е40 (канал з Чорного в Балтійське море), видобутку бурштину (аналог дикого заходу, в якому ми будемо ковбоями)), створення кар«єрів на овруцько-словечанському кряжі, які можуть безповоротно його знищити як екосистему.

Цікавих місць на Поліссі звичайно безліч,але ми не можемо знати про всі, тому якщо маєте поради куди, як, до кого і «кудою» краще їхати - пишіть, нам цікаво буде спланувати наш маршрут завдяки порадам.

Ну і якщо ви маєте авто та відпустку на два тижні, та не звикли лежати пузом догори в обмазаному сервісом готелі з привозним піском на пляжі, а хочете катнути цікавими місцями крізь все полісся - теж на соромтеся).

 

 

Telegram Channel