Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині 10 пилорам вийшли з «тіні», 50 – не хочуть

Усього в Камінь-Каширському районі - 200 пилорам.

Фото Газета Полісся

На Камінь-Каширщині 10 пилорам вийшли з «тіні», 50 – не хочуть

Діяльність приватних лісопилень району намагаютсья навернути у легальне русло

Про це пише районна газета «Полісся». 

Як поінформувала очільниця виконавчої гілки влади району Ольга Ващук, на території укрупненого Камінь-Каширського району функціонує понад 200 пилорам, з яких значна частина працює нелегально. Відтак, аби узаконити роботу лісопилень, створено профільну комісію з обстеження та легалізації роботи згаданих об’єктів та ліквідації незаконного обігу деревини, що здійснює комплексні перевірки деревообробних підприємств.

Шістдесят п’ять працюють у законному руслі, натомість більше десятка зареєстрували діяльність лише після перевірок.

За словами Ольги Ващук, активна робота комісії стартувала з квітня цього року та триває дотепер. Загалом у ході проведених рейдів на території Камінь-Каширської та Сошичненської громад обстежено більше півтори сотні об’єктів господарювання. Встановлено, що серед них понад тридцять власники використовують їх для власних господарських потреб. Шістдесят п’ять працюють у законному руслі, натомість більше десятка зареєстрували діяльність лише після перевірок. Власникам решти поки що несанкціонованих пилорам, а їх налічується аж до пів сотні, надіслано рекомендаційні листи з пропозиціями оформити підприємницьку діяльність. Щоправда робити це вони наразі не квапляться.

Читайте також: У ТОП-300 кращих громад – вісім з Волині.

— Робоча комісія здійснює щотижневі перевірки для того, аби незаконослухняні громадяни нарешті вивели свій бізнес з тіні. Лісопильні, що діють поза правовим полем, присутні чи не в усіх селах. Зокрема під час проведених нещодавно перевірок лише в Стобихівці виявлено 15 суб’єктів господарювання, які не оформили належним чином свою діяльність. Тому тісно співпрацюємо із правоохоронними органами, податковою та лісгоспами. До слова, до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 26 повідомлень про незаконні рубки лісу. Зауважу, що за використання нелегальної праці на роботодавців-правопорушників чекає посилена відповідальність. Члени робочої групи перевірятимуть осередки порушення трудового законодавства повторно разом з інспекторами праці, — наголосила Ольга Ващук.
Леся МІНІБАЄВА.

Telegram Channel