Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вручили відзнаки «Почесний громадянин міста Луцька»

Товій Рівець.

Фото Луцької міськради.

Вручили відзнаки «Почесний громадянин міста Луцька»

Щороку у День міста вручають найвищу міську відзнаку лучанам, які життєвим прикладом та своєю працею зробили значний внесок у становлення та розбудову незалежної Української держави, в соціальний, економічний чи культурний розвиток Луцька, мають вагомі досягнення у галузях науки, освіти, культури, спорту, будівництва та інших

Так, рішенням Луцької міської ради відзнакою Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади (посмертно) нагороджено молодшого сержанта Віктора Лахая (загинув 25 листопада 2018 року, отримавши смертельне поранення поблизу села Катеринівка, Луганська область), Віктора Мельничука (загинув 25 жовтня 2015 року під час виконання бойового завдання поблизу села Красногорівка, Донецька область), Максима Пасичнюка (загинув 4 листопада 2018 року від кулі снайпера в районі міста Золоте, Луганська область). Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Три відзнаки вручили посмертно рідним загиблих.

Нагороди з рук міського голови Ігоря Поліщука отримали рідні Героїв.

Також цьогоріч Луцька міська рада своїм рішенням присвоїла звання Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади Рівцю Товію Михайловичу, заслуженому діячу мистецтв України, народному артисту України, художньому керівнику камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії.

Луцький міський голова Ігор Поліщук сьогодні під час урочистої академії з нагоди Дня міста вручив цю почесну нагороду Товію Рівцю та наголосив: «Ви давно уже заслуговували на цю нагороду. Ви знана людина не тільки у Луцьку, а й Україні. Я щиро радий, що сьогодні вручаю цю відзнаку і бажаю творчого натхнення, невичерпної енергії і багато десятків років ще працювати на благо нашого міста й розвиток його культури».

У свою чергу, Товій Рівець подякував за цю високу відзнаку. Він зауважив, приємно, що його заслуги відзначили, адже все життя жив і творив у Луцьку.

Читайте також: День Луцька: сьогодні містом проїхали велосипедисти у вишиванках.

Реклама Google

Telegram Channel