Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зі святом: привід підняти келих сьогодні мають на 6-ти тисячах волинських підприємств

Вітаємо підприємців!

Фото today.org.ua.

Зі святом: привід підняти келих сьогодні мають на 6-ти тисячах волинських підприємств

У першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця

За підсумками структурного обстеження у 2020 році в області налічувалося понад 6 тис. підприємств-юридичних осіб, серед яких майже 94% – це малі підприємства і лише 8 підприємств були великими, інформує Управління статистики у Волинській області.

В розподілі підприємств за видами економічної діяльності 28,4% займалися торгівлею, 15,5% – сільським господарством, 13,4% задіяні у промисловості.

Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) становив 176 млрд.грн. На підприємствах було зайнято майже 115 тис. осіб.

94% – це малі підприємства і лише 8 підприємств були великими.

Слід зазначити, що в економічному просторі Волині, як і в цілому в країні, вагомий внесок належить середньому та малому бізнесу. Ними забезпечено понад три чверті загальнообласного обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) та зайнято 86% загальної кількості працівників. Зокрема, торгівельними підприємствами цієї категорії бізнесу реалізовано 44,5% продукції (товарів, послуг) в області, промисловими – 16,5%, сільськогосподарськими – 6,8%.

Читайте також: У ТОП-300 кращих громад – вісім з Волині​.

За підсумками 2020 року фінансовий результат до оподаткування в цілому по області дорівнював 2,5 млрд.грн прибутку. У створенні позитивного сальдо 91% належало середнім і малим підприємствам.

Telegram Channel