Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що їли лучани на першому дні фестивалю їжі (Фото)

Хоч недешево, але смачно.

Фото ІА Волинські новини.

Що їли лучани на першому дні фестивалю їжі (Фото)

У мурах Луцького замку триває найсмачніший фестиваль області Lutsk Food Fest

Фестиваль цього разу проходить за мотивами культового серіалу «Друзі». Хто не встиг завітати до замку в перший  день, має нагоду надолужити втрачене протягом неділі.

Цьогоріч дійство організували у звичному форматі: на території замку Любарта облаштували фут-траки і намети з їжею та напоями, місця для відпочинку та сцену, із якої постійно долинає драйвова музика.

До вибору відвідувачів – реберця, величезні шматки м’яса, шашлики, овочі, приготовані на грилі, морепродукти, суші, плов, закуски, бограч, піца та екзотичні равлики, розповідає ІА Волинські новини. 

Серед напоїв – лимонади, соки, вина, а також коктейлі на будь-який смак. Частують гостей фестивалю чимало місцевих підприємців.

Наприклад, тут можна насолодитися кавою та тістечками з кав’ярні «Старе місто», відомої своїм персоналом – офіціантами з синдромом Дауна.

І в Луцькому замку вам залюбки запропонують ароматні напої та неймовірні солодощі Андрій Мельник і Валентин Новосад.

Також на Lutsk Food Fest можна придбати продукти бджільництва та вироби з меду від волинських господинь.

Чимало на фестивалі і представників із різних міст України, які приїхали до Луцька радувати містян незвичними гастрономічними пропозиціями.

Вареним м’ясом равликів частують гостей гастрономічного свята представники молодого фермерського господарства Dido Djozef із Тернополя.

«Ми відкрили власну ферму в селі Угорськ близько трьох років тому. Вирощуємо равлика виду Helix Aspersa Muller. Він був завезений в Україну з Середземномор’я, його природнє середовище – це Іспанія, Італія, Португалія. Біля двох років ми вже працюємо з продуктом, передусім виготовили консервацію, знайшовши завод у місті Дубно, який погодився з нами працювати, – мариновані равлики трьох смаків у скляній банці», – розповів засновник фермерського господарства Андрій Свірський.

На Lutsk Food Fest можна спробувати фаршировані равлики за класичним та фірмовим рецептами.

  «Є равлик по-бургундськи з зеленню, часником і маслом, а також фірмовий равлик від цьоці Люди. Цьоця Люда – це наш технолог, яка замість сиру рікота, який використовують в основному рецепті, додала до діжонської гірчиці, масла та білого сухого вина наш український кисломолочний сир. Равлик попередньо відварений із розмарином і часником».

 
 
 

 

 

Читайте також:  Мер Луцька зустрівся із зіркою балету Катериною Кухар

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel