Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Bellingcat: «Українська влада ухвалила незрозумілі рішення, у результаті операцію щодо «Вагнера» не було реалізовано»

Українська влада зірвала унікальну спецоперацію з політичних причин.

Фото Цензор.НЕТ.

Bellingcat: «Українська влада ухвалила незрозумілі рішення, у результаті операцію щодо «Вагнера» не було реалізовано»

Українська влада продовжує відмовчуватися про спецоперацію щодо «вагнерівців», хоча докази, які зібрали українські спецслужби, згодилися б у розслідуванні катастрофи MН17

Про це розповів журналіст-розслідувач видання Bellingcat Крісто Грозєв під час фестивалю Mezhyhirya Fest, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на «Главком».

«У 2020-ому ми моніторили деякі рухи найманців, і ми помітили, що щось відбувається. Зокрема, ми помітили їх пересування в Білорусь. Спочатку було не дуже ясно, що конкретно відбувається, але, безумовно, це мало зв'язок з Україною. Ми зв'язувалися з людьми, які були відставними співробітниками українських спецслужб, і стало ясно, що це була спецоперація. Для мене це виглядало дуже наївним. Лукашенко, очевидно, використовував би це в своїх інтересах, вдаючи при цьому, що він на боці України», – сказав Грозєв. 

У нас є докази, що ця спецоперація була, і українська влада не хоче це визнати...

Грозєв зазначив, незважаючи на те, що українська влада ухвалила в результаті незрозумілі рішення, після чого операція не була реалізована, – українські спецслужби зібрали масив доказів про причетність російських найманців до військових злочинів, в тому числі до збитого боїнга МН17.
«У нас є докази, що ця спецоперація була, і українська влада не хоче це визнати... Це було б дуже важливо для розслідування МН17. Мені шкода, що українська влада відмовляється це визнавати. Принаймні, вони зібрали докази і могли б показати, що Росія може бути поставлена на місце таким чином», – сказав Грозєв.

«Вони (українська влада, – РЕД.) просто уникають цих питань, щонайменше 6 місяців (немає відповідей, – РЕД.). Але ми сподіваємося (отримати відповіді, – РЕД.)... Це було політичне рішення, яке ми не розуміємо... Це та частина, в якій у нас немає відповідей. Але факт в тому, що спецоперація була і ми продовжуємо роботу над фільмом», – додав журналіст-розслідувач.

Читайте також: Порошенко пропонує давати податкові пільги 50% тим, хто повертається із заробітків і відкриває тут виробництво​.

Грозєв підкреслив, що для цього могли бути різні причини, але українська влада продовжує відмовчуватися. «Вони зробили вартісні речі, довели, що вони («вагнерівці», – РЕД.) погані хлопці. Вони («вагнерівці», – ред.) воювали на Сході. Вони вбивали людей, вони причетні до збитого боїнга МН17», – сказав Грозєв. 

Реклама Google

Telegram Channel