Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Пішов з життя легендарний український педагог

Сумну звістку повідомили колеги вчителя.

Фото з відкритих джерел.

Пішов з життя легендарний український педагог

Микола Палтишев першим в країні почав проводити уроки-вистави із застосуванням музики, поезії та живопису

Помер легендарний український педагог Микола Палтишев. Сумну звістку повідомили колеги вчителя. 

Зазначається, що колектив навчально-методичного центру професійно-технічної освіти висловлює жаль з приводу смерті Палтишева. 

Його внесок у розвиток освіти і науки неоціненний.

«Це був видатний фахівець, вчений і зразок самовідданого служіння освіті і науці. Його внесок у розвиток освіти і науки неоціненний. Микола Миколайович назавжди запам'ятається щирою людиною, талановитим педагогом, який користувався високим авторитетом і повагою. У серцях педагогів назавжди залишиться світла пам'ять про нього», йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Грузії після сходження на гору загинув молодий альпініст з України.

Довідково:

Микола Палтишев народився в 1946 році в Одесі. Закінчив Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. Ломоносова та Одеський педагогічний університет ім. Ушинського. Народний вчитель СРСР, почесний доктор Національної академії педагогічних наук України, кандидат педагогічних наук, доцент.

Був керівником комітету з питань професійної освіти Верховної Ради СРСР (кінець 1990-х років). Він ввів у навчальний процес поетапну систему навчання (1982), яка була поширена в навчальних закладах СРСР, Японії, Франції, Німеччини, Куби, Монголії.

Першим у країні почав проводити уроки-вистави із застосуванням музики, поезії та живопису. Проводив показові відкриті уроки у всіх республіках СРСР, а також у Монголії, В'єтнамі, Японії, Німеччині, Франції, Кубі.

Автор понад 300 науково-методичних робіт, науково-практичних публікацій, більше десятка книг. Серед них: «Секрети профтехпедагогіки. Секрет учнів. Секрет вчителя», «Педагогічна гармонія», «Педагогічна майстерність та шляхи його осягнення» та інші.

Протягом десятиліть займав різні посади (включаючи керівні) в різних навчальних закладах Одеського регіону. Був учителем фізики. Розробив «Концепцію розвитку освіти Одеси на 2000-2005 роки» та багато іншого.

 

 

 

Джерело: УНІАН
Telegram Channel