Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянам пропонують заводити корів-дюймовочок

Отакої!

Фото kvedomosti.ru

Волинянам пропонують заводити корів-дюймовочок

Молока дають не так багато, проте й мороки з ними набагато менше...

Дрібні й мініатюрні породи корів набувають популярності серед малих і середніх фермерів. Ці породи споживають менше корму, води та виробляють менше відходів, ніж їхні більші аналоги. Про це йдеться в Фермерському огляді світової преси за серпень на Kurkul.com

«Вони обробляють землю, розкидають гній на полях і забезпечують достатню кількість м'яса та молока для середньої сім'ї на невеликих площах», — повідомляють фермери.

Серед таких порід досить популярною є Декстер — найменша з усіх м’ясних корів у Європі.

Серед таких порід досить популярною є Декстер — найменша з усіх м’ясних корів у Європі. Вони витривалі, мають подвійне призначення, оскільки дають відмінну яловичину й молоко. Їх невелика вага також полегшує роботу на землі.

Ще одна мініатюрна корова, що викликає інтерес — це джерсейська порода. Перш за все вона дійна та дає до 11 л молока в день. Звісно, це набагато менше, ніж у  корів стандартного розміру, але більш ніж достатньо для невеликої сім'ї. Вони володіють усіма позитивними якостями, властивими мініатюрним тваринам: їх можна утримувати на менших площах, їм потрібно менше корму і з ними легко справлятися.

Читайте також: Садіть горіхи – будете мати прибуток.

Telegram Channel