Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рятувальники провели урок безпеки для вихованців ліцею

Усі охочі могли отримати практичні навички.

Фото: ГУ ДСНС України у Волинській області.

Рятувальники провели урок безпеки для вихованців ліцею

6 вересня в 25-ій Державній пожежно-рятувальній частині міста Луцька відбулися заняття з безпеки для вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні

Майбутнім офіцерам, які згодом продовжать навчання у вищих навчальних закладах силових структур, співробітники ДСНС розповіли про завдання Служби 101, продемонстрували на практиці виконання окремих видів пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт. Рятувальники закликали усіх, хто мріє пов’язати життя і Службою порятунку, сумлінно вчитися й тренуватися, адже професія рятувальника вимагає фізичної й моральної підготовки.

На локації «Пожежно-прикладний спорт» спортсмени-рятувальники продемонстрували ліцеїстам виконання окремих вправ – подолання 100-метрової смуги з перешкодами та підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверх навчальної вежі.

Для вихованців ліцею рятувальники розгорнули на територію підрозділу навчальні локації «Гасіння пожеж», «Аварійно-рятувальні роботи», «Діяльність групи піротехнічних робіт», «Пожежно-прикладний спорт». Фахівці ДСНС кожного з цих напрямків розповіли про специфіку своєї роботи та окремі випадки з власної практики, продемонстрували техніку та спорядження, з яким вони працюють.

Під час заняття на кожній з локацій усі охочі могли отримати практичні навички.

Крім того, на локації «Пожежно-прикладний спорт» спортсмени-рятувальники продемонстрували ліцеїстам виконання окремих вправ – подолання 100-метрової смуги з перешкодами та підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверх навчальної вежі.

Джерело: ГУ ДСНС України у Волинській області
Telegram Channel