Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Військовий з Волині став людиною року–2021 (Фото)

Вітаємо!

Фото з фейсбук-сторінки Олени Бекеші.

Військовий з Волині став людиною року–2021 (Фото)

«Герой XXI століття» – головний старшина десантно-штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України Микола Лавренчук

Микола Лавренчук був першим, хто в 2014 році відкрив вогонь по російських найманцях. За наказом командира роти Вадима Сухаревського кулеметник погасив вогневу активність ворога і допоміг спецпризначенцям «Альфи». Фактично з першою чергою його кулемета і розпочалась активна фаза війни з російськими окупантами. Зі своїм підрозділом він пройшов найгарячіші бої першого етапу війни львівських десантників – на підступах до Слов’янська, за Георгіївку, Лутугине, Хрящувате, Новосвітлівку, Красне, Круглик, Переможне та Луганський аеропорт. Брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Щастя, Лобачево, Лопаскине Луганської області, Піски Донецької області. Спільно з працівниками СБУ та представниками прикордонної служби виконував завдання в районах Станиця Луганська – Щастя. Миколу Лавренчука згодом призначили командиром відділення, потім – головним сержантом взводу, а тепер він – головний сержант батальйону. З жовтня 2020 року до сьогодні виконує завдання в батальйонному районі оборони Лобачево, Старий Айдар, Геївка. Бойовий досвід та набуті знання на курсах по стандартах НАТО досвідчений сержант передає своїм підлеглим. Микола професійно займається швидкісною стрільбою, у складі команди бригади став переможцем минулорічної першості серед частин Десантно-штурмових військ і бронзовим призером першості Збройних сил України. Сержант навчає, як виживати на війні, готує до майбутніх боїв. Микола Лавренчук має високу відзнаку − Народний Герой України, що є найвищою нагородою суспільства.

До слова, в 30-й День Незалежності України - Волинянин Микола Лавренчук отримав медаль «За військову службу Україні», яку йому вручив президент Володимир Зеленський.

До слова, в 30-й День Незалежності України - Волинянин Микола Лавренчук отримав медаль «За військову службу Україні», яку йому вручив президент Володимир Зеленський.

Почесну місію вручення премії виконав: Святослав Карбовський - заслужений працівник сільського господарства, член ради Аграрного союзу України, депутат Підгайцівської територіальної громади, директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Лище».

 
 

 

Джерело: Громадська спілка «Спілка воїнів АТО Волині»
Telegram Channel