Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Мамо, залишся, не йди»: жертва 15-річних підлітків з Рівного розповіла про напад (Фото, відео)

Тривають слідчі дії.

Фото radiotrek.rv.ua.

«Мамо, залишся, не йди»: жертва 15-річних підлітків з Рівного розповіла про напад (Фото, відео)

Ольга Пічудіна каже, що того дня її 5-річна донька ніби відчувала біду

Налякана, знесилена та шокована. Це Ольга Пічудіна, саме на неї  31 серпня зухвало напали двоє 15-річних підлітків, які живуть з нею в одному під'їзді, передає radiotrek.rv.ua.

Сьогодні жінку виписали з обласної лікарні. Від нестерпної болі, яку не рятують анестетики, вона насилу тримається на ногах. Тепер Ольга не засинає без заспокійливих та знеболюючих.

Вона кричала, просила «мама не йди, залишся зі мною». Ми її заспокоїли і вона залишилася у садочку.

Того дня вона як завжди відвела доньку до дитячого садочку. За словами Ольги, дитина ніби відчувала біду:

– Вона почала плакати, не хотіла лишатись. Вона кричала, просила «мама не йди, залишся зі мною». Ми її заспокоїли і вона залишилася у садочку.

Жінка поверталася додому та зателефонувала вихователю, аби запитати, як почувається донька. Під час розмови Ольга бачила, що їй на зустріч йде двоє хлопців:

– Вони гарно виглядали, акуратні. Я ще подумала, які гарні близнята. На той момент у мене до них було якесь почуття любові, як до діток.

Як тільки я поклала телефон один хлопець штовхнув мене в плече, інший почав завдавати удари.

Спочатку жінка навіть не зрозуміла, що її поранили, адже коли хлопці втікали, вона побачила ніж, на якому не було слідів крові. Втім згодом до пораненої Ольги, яка лежала на землі, почали збігатися люди.

Згодом з'ясується, 15-річні підлітки хотіли відчути, «як то – вбити людину».

– Одна із версій скоєного — підлітки дивилися заборонені фільми, де присутня певна жорстокість, і захотіли випробувати щось подібне самі. Брат затриманого поки що проходить як свідок.

Обоє раніше в поле зору не потрапляли і виховуються у повноцінній та благополучній сім’ї. Жоден із батьків не здогадувався про їхні наміри, - прокоментував ситуацію начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба. 

Щоправда, навколо «бездоганної» репутації хлопців точаться дискусії. За неофіційною інформацією, це вже другий їхній напад на людину, яку завдяки впливовим батькам вдалося «зам'яти».

Читайте також: Батьки на зборах у школі побили вчительку.

Ольга Пічудіна розповідає, що мама та бабуся підлітків приходили до неї у лікарню. Навколішки просили вибачення та всіляко намагалися залагодити ситуацію:

– Я не побачила в очах співчуття, скоріш за все в них був шок. Сьогодні мені передали, що вони хочуть зі мною зв'язатися, але я не хочу з ними спілкуватися.

Те, що хлопця відпустили додому під домашній арешт, жінку взагалі ошелешило:

– Я не очікувала, що коли людину можна вбити, людині за це нічого не буде.  Я додому боюсь приїхати, а вони вдома. Я дізналася, що ми живемо в одному під'їзді, до цього я ніколи їх не бачила. Розумію, що це діти, але тим не менш я боюся цих дітей. Тепер коли я бачу молоду худорляву людину, мені страшно. Я починаю тремтіти і хочу піти в інше місце.

Також питання викликає стаття ККУ, за якою внесли дані до Реєстру досудових розслідувань. Одному з братів загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, згідно з покаранням статті 296 – хуліганство, оскільки у підлітків не було мотивів для вбивства. Ольга Пічудіна хоче, аби статтю перекваліфікували, адже жінка переконана це був замах на життя.

Після того, що сталося жінка тимчасово змінила місце проживання, а доньку перевела в інший дитячий садочок. Нині на Ольгу чекає тривала реабілітація та боротьба за справедливість.

 

 

 

Telegram Channel