Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинський торф повезуть аж в Арабські Емірати?

Араби за допомогою нашого торфу хочуть зробити з пісків родючий грунт.

Фото Перший.

Волинський торф повезуть аж в Арабські Емірати?

Любешівська селищна рада отримала від потенційних інвесторів пропозиції щодо можливості створення на території громади ТОВ «Любешівський торф» та налагодження видобутку залежів торфу

Про це йдеться на сайті Любешівської селищної ради.

Для перетворення піску в родючі грунти. 

Інвестором планується розробити та налагодити видобуток залежів торфу на території села Бірки (землі прилеглі до річки Цир)  на площі приблизно 50 - 60 га, що передбачає геологічне дослідження, а саме:

  • визначення  площі
  • визначення  кількості торфу 
  • дослідження впливу на довкілля

та розробку покладів з переробкою в торф’яну крихту, яка планується на відгрузку в Об'єднані Арабські Емірати, як органічний підстил для «гуматів» (органічних добрив, виготовлених на установках розроблених та впроваджених АН України), для перетворення піску в родючі грунти. 

Село Бірки.
Село Бірки.

 Також планується відгрузка торфу на Любешівський завод по виготовленню паливних торф'яних брикетів, потреба в яких є надзвичайно високою.

Разом з тим, даний проєкт передбачає створення робочих місць в селі, налагодження електропостачання та допомогу у вирішенні ряду соціальних питань вищезазначеного населеного пункту.  

Читайте також: Почалось? На Волині – подвійний приріст хворих на COVID-19​.

Для детальнішого ознайомлення і обговорення цього проєкту інвестор планує провести зустріч з жителями громади. Про дату та місце проведення зустрічі з представниками інвесторів буде повідомлено додатково.

Telegram Channel