Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Журналісти не мають права замовчувати «вагнергейт», бо це зрада української армії – Ірина Геращенко

«Ви можете любити чи не любити Порошенка чи Зеленського. Але ви зобов’язані шанувати українську армію».

Фото Європейська солідарність.

Журналісти не мають права замовчувати «вагнергейт», бо це зрада української армії – Ірина Геращенко

Офіс Зеленського тисне на медіа, щоб вони замовчували розслідування CNN про «вагнергейт». Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголосила, що «вагнергейт» – це зрада українських розвідників і армії, яка захищає незалежність нашої держави

«Після резонансного матеріалу CNN  Банкова вже заявила, що CNN бреше. Очевидно, що правду говорять тільки пригодовані шашликами олігархічні телеканали, які розповідають країні і світові про найвеличнішого лідера сучасності, який і зрадив спецоперацію наших спецслужб, яка мала увійти в золотий фонд української спецслужби. Я нагадаю, що серійні вбивці, причетні до збиття МН17, до вбивств на Донбасі і в Сирії, були заманені унікальною спецоперацією, яка проводилась українською розвідкою разом з нашими партнерами по НАТО і зірвалася в останній момент», – зазначила Геращенко.

«Явку з повинною Зеленський дав так само на олігархічному телеканалі, де зізнався, що це він розповів правду про цю спецоперацію Лукашенку-Путіну», – нагадала Ірина Геращенко.

Коли Банкова говорить про те, що CNN розповсюджує брехню і неправду, і звинувачує у співпраці з ФСБ, то я нагадаю, що Зеленський з цим журналістом CNN був на передовій, на першій лінії зіткнення.

«Якщо CNN говорить неправду, то чому Банкова не подає до суду? Я хочу нагадати, що коли ВВС дали неправдиву фейкову інформацію про зустріч Порошенка і Трампа, Порошенко виграв у ВВС в суді, а гроші передав у фонд «Повернись живим» на реабілітацію наших військових», – зауважила співголова фракції.

Вона також звернула увагу на те, що журналіст CNN, який зробив розслідування про «вагнергейт», у квітні цього року їздив із Зеленським на передову, а сьогодні Банкова називає його «агентом ФСБ». «Коли Банкова говорить про те, що CNN розповсюджує брехню і неправду, і звинувачує у співпраці з ФСБ, то я нагадаю, що Зеленський з цим журналістом CNN був на передовій, на першій лінії зіткнення. Так це виходить, що Зеленський повіз агентів ФСБ на першу лінію зіткнення, щоб вони там зняли інформацію про наших військових?», – дивується Геращенко.

«Я була журналістом і пішла з журналістики, коли з Банкової почали приходити темники з двома фразами. Перша – «тема важная и актуальная». Там говорити хороше про Банкову.  І друга – «просьба игнорировать». Тобто мовчати про опозицію. Так от зараз темники повернулися. Я подивилась моніторинг вчорашніх новин. Жодної інформації про розслідування CNN там немає. Я хочу апелювати до журналістів. Ви можете любити чи не любити Порошенка чи Зеленського. Але ви зобов’язані шанувати українську армію, яка гарантує нашу незалежність і ваше право працювати в незалежній країні. І сьогодні, коли зрадили українську армію на Банковій, ви як журналісти не маєте права замовчувати цю зраду», – вернулася Геращенко до ЗМІ.

«Ми чекаємо розслідування Bellingcat. І я сподіваюся, що його українські медіа помітять. Ми знаємо, що за 200 доларів можна зняти інформацію про ДТП «слуг». Цікаво, скільки заплатила Банкова і платить сьогодні олігархічним каналам, щоб вони не помічали зраду української армії», – зауважує Ірина Геращенко.

Читайте також: Як у Колодяжному ремонтують «Лесині будиночки» (Фото)​.

«Європейська Солідарність» і всі люди, які в першу чергу не з Зеленським воюють, а відстоюють право української армії захищати країну і нашу незалежність, будуть захищати сьогодні наші спецслужби», – резюмує Ірина Геращенко.    

Реклама Google

Telegram Channel