Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Будували амбулаторії на папері: волинські чиновники «відмили» понад мільйон гривень (Фото, відео)

Отак от.

Фото поліції Волинської області.

Будували амбулаторії на папері: волинські чиновники «відмили» понад мільйон гривень (Фото, відео)

Серед підозрюваних - заступник директора одного з департаментів облдержадміністрації та засновник і керівник товариства-генпідрядника

Викрили злочинну схему розкрадання коштів державного бюджету та кредитних коштів Європейського банку, встановили її організаторів та учасників оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Як з'ясували поліцейські, кошти з державного бюджету та надані під гарантії Уряду України кредитні кошти Європейського банку виділялися на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми проводилося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Про це повідомляє поліція Волині.

Під час проведення тендеру на проведення будівельних робіт перемогу отримало підконтрольне товариство. Між ним і Департаментом Волинської ОДА були укладені відповідні договори. З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт вносилися недостовірні відомості про їх обсяги та вартість. Надалі на підставі цих документів проводилися розрахунки з генпідрядником. На момент проведення розрахунків за роботи, зазначені в актах, частина з них фактично не була виконана, частина – взагалі не виконувалася.

На будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету.

В ході слідства правоохоронці зібрали докази причетності до організації злочинної схеми заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника. Внаслідок їх протиправних дій на будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн грн коштів державного бюджету. Факт привласнення коштів підтверджується висновком експертного дослідження.

 

 8 вересня оперативники УСР у Львівській та Волинській областях та слідчі поліції Львівщини провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів, в адміністративних приміщеннях Департаменту Волинської ОДА та офісі товариства.

Крім того, за погодженням із Львівською обласною прокуратурою трьом фігурантам було повідомлено про підозру. Дії заступника директора одного з департаментів Волинської ОДА, засновника та керівника товариства-генпідрядника кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також проводяться подальші заходи для притягнення інших осіб, задіяних у злочинній схемі.

Читайте також: У Луцьку чоловік зарізав сусіда.

Telegram Channel