Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Світовий банк дав поради щодо пенсійної реформи в Україні

Отакої!

Фото UNSPLASH.

Світовий банк дав поради щодо пенсійної реформи в Україні

Насамперед треба прибрати корупційну складову

Накопичувальний рівень пенсійної системи в Україні може бути введений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, працівником і урядом без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» сказала віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде, інформує Економічна правда.

«Ми вважаємо, що впровадження накопичувального компонента не повинно проводитися за рахунок нинішніх пенсіонерів або майбутніх платників податків.

Ми вважаємо, що впровадження накопичувального компонента не повинно проводитися за рахунок нинішніх пенсіонерів або майбутніх платників податків.

Тому в разі прийняття рішення про подальший рух до введення накопичувальних пенсій в суспільстві повинна бути відкрита і прозора дискусія щодо фінансування такого нового інструменту», - заявила Б'єрде.

«Це може, наприклад, відбуватися через деяку форму розподілу витрат між роботодавців, співробітників і урядом, без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду», - додала вона.

За її словами, є інше важливе завдання - необхідність переглянути витрати Пенсійного фонду, які фактично здійснюються за рахунок державних пільг і гарантій, але не завжди є частиною пенсійних зобов'язань.

«Насправді об'єднання різних грошових виплат і надбавок, які фінансуються із загального бюджету, в чітку і універсальну програму базових пенсій, доповнює основну схему страхування, в значній мірі вирішило б проблеми дефіциту ПФ», - резюмувала Б'єрде.

Реклама Google

Читайте також: «День поля» провели на Ковельщині (Фото).

Telegram Channel